Dijelom Zagreba širi se neugodan miris, iz Grada otkrili o čemu je riječ

Dijelom Zagreba širi se neugodan miris, iz Grada otkrili o čemu je riječ

Područjem Maksimira, Horvatovca i Petrove ulice od jučer popodne širi se neugodan miris.

Iz Grada Zagreba priopćili su da su upoznati sa situacijom, te da je riječ o mirisu iz kanalizacijskog, a ne vodoopskrbnog sustava.

– Neugodan miris koji se pojavio u dijelu grada od Srebrnjaka do Kvaternikova trga dolazi iz kanalizacijskog, a ne iz vodoopskrbnog sustava, izvijestila je glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj nakon što su mediji objavili da su se neki građani žalili na mučninu i povraćanje i o tome obavijestili policiju.

– Sve hitne službe i komunalna društva su na terenu. Intervencijom koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite, koje je pozvalo Inspekciju zaštite okoliša i Vodopravnu inspekciju, rekla je Živalj.

Po dostupnim informacijama, nema ispuštanja štetnih tvari u okoliš izvan samog sustava, a onečišćenje će biti pročišćeno na Centralnom pročistaču otpadnih voda. Korisnik usluge koji je izazvao onečišćenje bit će poznat nakon nalaza inspekcije, istaknula je.

Po informacijama iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, do sada nije bilo intervencija pružanja medicinske pomoći koje se mogu povezati s tim događajem.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da su jutros zaprimili dojavu građana o širenju neugodnih mirisa na području Maksimira i Srebrnjaka. Policija je po dojavi izašla na teren, osigurava mjesto događaja te je obavijestila nadležne institucije koje rade svoj dio posla, javlja HRT.