Svi policajci Splita traže Firića, otkriveno na koji ogavan način je ubio psa pred ženom. A tek što su mu našli u kući

Svi policajci Splita traže Firića, otkriveno na koji ogavan način je ubio psa pred ženom. A tek što su mu našli u kući

Splitska policija treći dan zaredom traga za Davorom Firićem (59) s Klisa, a u tome su u srijedu poslijepodne zatražili pomoć javnosti objavom njegove fotografije. Saznali smo u međuvremenu kako su u njegovoj kući našli skoro deset kilograma opijata među kojima speed, ketamin i marihuanu te arsenal oružja, dugih i kratkih cijevi., piše slobodna

Nakon našeg upita u četvrtak poslijepodne nisu željeli iznositi u javnost što je nađeno u kući na Klisu ispred koje je policija zatekla pretučenu ženu, a unutra mrtvog psa, ali su naveli:

– S obzirom na elemente nasilja u događaju od utorka građane savjetujemo da ako uoče muškarca kojeg tražimo da mu ne prilaze i da odmah pozovu policiju.

Njihov oprez i dodatno upozorenje građanima pokazuje u kojoj mjeri bjegunca s Klisa smatraju nasilnim. Naime, osim samih događaja od utorka večer i njegovog dosjea, tome je pridonijelo što su u njegovoj kući našli kilograme raznih vrsta droge, arsenal vatrenog oružja te činjenica da je psa ustrijelio.

Prva dojava policiji je stigla utorak oko 22.50 sati  kada su dobili informaciju o nasilnom ponašanju osobe u obiteljskoj kući u Klisu. Znajući o čijoj kući se radi, bojazan o eskalaciji nasilja im se multiplicirala te su trenutno izašli na teren.

Ispred kuće su zatekli žensku osobu s vidljivim ozljedama. Radilo se o drugoj supruzi Davora Firića kojoj je utvrđena fraktura nosa, ozljeda oka te lom potkoljenice. U kući je nađen mrtav pas za kojeg se prvim pregledom pretpostavilo kako je zatučen na smrt tupim predmetom.

Naknadno je utvrđeno da je životinja i premlaćena i pogođena metkom iz vatrenog oružja. Odmah su poduzeli mjere traganja, a tijekom srijede su proveli očevid i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti.

Ono što su našli u kući diglo je razinu pripravnosti na viši nivo i utjecalo na odluku da se objavi javna tjeralica s fotografijom i zatraži pomoć građana. Od droge su našli: osam kilograma marihuane, kilogram amfetamina speed te malo manje od kilograma ketamina, koji se primarno koristi kao anestetik, a zloupotrebljava se kao party droga.

image

Od oružja je u kući na Klisu nađeno: pištolj, sačmarica i automatska puška. Sve skupa stavilo je točku na “i” i odluku da se ide na javnu potragu, uz, naravno, posebno upozorenje da se radi o opasnoj osobi.

– Mjere i radnje traganja za muškarcem nastavljaju se i dalje, te pozivamo još jednom građane da ako imaju informaciju o istom da odmah nazovu policiju na 192 – naveli su u svojoj informaciji u četvrtak.

U policijskim i pravosudnim zapisima te medijima se može naći kako je Davor Firić istu partnericu fizički napao krajem 2017. godine u kući na Klisu. Na igralištu je u poslijepodnevnim satima zbog svađe oko proslave rođendana udarao suprugu, a kada je pozvala policiju zatvorio se u kuću s kćerkom naoružan automatskom puškom.

Prijetio je kako će ubiti dijete i sebe, a nakon sat vremena je pustio kćerku, ali se odbio predati. Policija je pregovarala s njim pet sati pa se predao oko 21.45 sati kada je pred kuću stigao jedan od dva sina koja ima s prvom suprugom.

U kući je tada nađena automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 metaka, zatim lovačka puška uz  još 28 komada različitog streljiva te drvena palica za bejzbol. Davoru Firiću u bijegu ne može pomoći ni jedan od sinova jer mu je jedan u zatvoru dok je drugi pokojan.

Mlađi sin Sandro Firić (32) je osuđen na 12 godina zatvora za ubojstvo Branka Mijatovića (32). Stariji Ante Firić je u dobi od 27 godina smrtno stradao krajem 2018. godine na autocesti kraj Ivanić Grada, deset mjeseci nakon tučnjave na stadionu u Beogradu u kojoj je sudjelovao sa još pet Splićana.

O njima smo više pisli u tekstu:

‘Ne prilazite mu!‘

Iz PU splitsko-dalmatinske su u svom odgovoru u četvrtak naveli:

– Točno je da smo u sklopu kriminalističkog istraživanja obavili očevid, te pretragu stana i prostora, ali obzirom da je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku nismo u mogućnosti u ovom trenutku pružiti Vam detalje, ali po okončanju istraga to ćemo učiniti.

Dovršetkom  kriminalističkog istraživanja,  biti će točno utvrđeno i obilježja kojih kaznenih dijela su ostvarena u ovom događaju i  o tome ćemo Vas također obavijestiti.

Obzirom na elemente nasilja u događaju od utorka 30. siječnja 2024.g., građane savjetujemo da ukoliko uoče muškarca kojeg tražimo da mu ne prilaze i da odmah pozovu policiju.

Mjere i radnje traganja za muškarcem nastavljaju se i dalje, te pozivamo još jednom građane da ako imaju informaciju o istom da odmah nazovu policiju na 192