Nema disciplinskog postupka za policijskog načelnika koji je udario autom dječaka

Nema disciplinskog postupka za policijskog načelnika koji je udario autom dječaka

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Marcel Štrok, načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske u ponedjeljak je službenim automobilom naletio na dječaka koji je prelazio cestu preko pješačkog prijelaza svega 110 metara od policijske postaje

Marcel Štrok, načelnik Policijske uprave virovitičko – podravske, odlazio je s posla u ponedjeljak, u 17 sati i 35 minuta. Vozio je službeni automobil bez policijskih oznaka, izašao s parkinga policijske postaje u Ulici Tomaša Masaryka u Virovitici i odvezao se 110 metara dalje, na križanje s Ulicom Augusta Šenoe.

Kad je skretao, na pješačkom prijelazu je udario maloljetnog dječaka.

On je prevezen u virovitičku bolnicu gdje mu je pružena pomoć i utvrđene lakše tjelesne ozljede nakon čega je pušten kući.

Načelnik Štrok je zaradio prekršajnu prijavu, ali ime mu se ne spominje u policijskom priopćenju.

– Podignuta je prekršajna prijava protiv načelnika. On se vraćao doma s posla, taman je izašao s parkinga tu dolje u ulici. Neće biti disciplinskog postupka jer je riječ o nezgodi s lakšim tjelesnim ozljedama kao posljedicom, a načelnik nije bio pod utjecajem alkohola niti je vozio prebrzo. Jednostavno ni on ni dječak nisu dobro pogledali prilikom kretanja – rekla je za 24sata glasnogovornica PU virovitičko – podravske Martina Petrović.

Očevid su napravili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica Policijske uprave koprivničko – križevačke, što je standardna procedura koja služi sprječavanju potencijalnog sukoba interesa., doznaju 24sata