Počeo je Hell’s Kitchen Hrvatska. Gledatelji: “Ovo je uspješno samo s Ramsayjem”

Počeo je Hell’s Kitchen Hrvatska. Gledatelji: “Ovo je uspješno samo s Ramsayjem”

NOVI RTL-ov kulinarski show Hell’s Kitchen Hrvatska krenuo je s emitiranjem. 18 kandidata stiglo je u studio u kojem će kuhati i prolaziti kroz različite izazove narednih tjedana.

Chiara Ožaković, Damir Glasnović, Dean Vučin, Domagoj Čirjak, Dominik Kovačićek, Dragomir Matijević, Emina Huseljić, Josip Šantek, Lucija Turčinov, Marjana Tikel, Marko Leutar,  Mauro Renje, Roko Ćibarić, Roko Kunčić, Sara Marčina, Tea Pilat, Tomislav Subašić i Vehid Šaldić imali su priliku pokazati svoje kulinarske vještine odmah u prvoj epizodi.

Kandidati su se upoznali s glavnim chefom Tomom Gretićem koji im je odmah zadao zadatak – u 90 minuta morali su napraviti svoje autorsko jelo koje će ih predstaviti i kao kuhara i kao osobu.

Gretić je potom komentirao jela kandidata, a dvoje natjecatelja već je pokudio. Dragomiru i Chiari chef je rekao da su im jela bila prejednostavna i da su u kuhinji bili previše nervozni. Zbog toga ih je oboje smjestio u crveni tim. Sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec dočekali su ostale kandidate u kući te im otkrili kojim timovima pripadaju. Ivan će mentorirati plavi, a Ivana crveni tim.

Ostatak večeri prošao je u međusobnom upoznavanju i druženju, a već u drugoj emisiji timove očekuje novi izazov.

Gledatelji već imaju favorite

Gledatelji o prvoj epizodi imaju podijeljena mišljenja – barem ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama. Neki kažu da će ovaj show sigurno biti odličan, drugi već imaju svoje favorite, dok trećima baš i nije nešto zanimljivo.

“Sve je fantastično. Ja sam pogledao 22 sezone američkog Hells Kitchena i mogu samo pohvaliti našu verziju”, ”Bit će ovo dobro”, “Gretićeve izjave ću si početi pisat u tekicu”, “Sara mi je predivna i simpatična, imala je i odlično jelo, nadam se da će doći do izražaja”, “Vehid je odličan”, “Gretićevi komentari su odlični”, pišu gledatelji na internetu.

“Hell’s Kitchen je uspješan samo s Gordonom Ramseyjem ili jednako karizmatičnim luđakom kojeg nisam siguran da mi imamo”, “Nadam se da će show biti fokusiran na kuhanje, a ne na tugaljive osobne priče kandidata”, “Nije loše, ali zasad nisam kupljena kao što su neki. Možda jer paralelno gledam s američkim pa u glavi radim usporedbe. Nadam se da neće preskakati izazove. Kandidati su mi nekako čudni, Dominik se svakako sad ističe nad ostalima”, još su neki od komentara. 

O čemu je riječ?

Hell’s Kitchen Hrvatska je show u kojem se 18 kandidata s iskustvom rada u kuhinji natječu jedni protiv drugih. Pred njima su različiti kulinarski zadaci, među kojima je i posluživanje večere u sljedovima za goste, baš kao u pravom restoranu. Kandidati će morati pokazati brzinu, vještinu, znanje i maštovitost kako bi osvojili prednost u kuhanju ili bili spašeni od nominacija i eliminacija.

Svi kandidati pojedinog tima moraju surađivati i raditi kao jedan kako bi svladali zahtjevni jelovnik i ispunili visoke standarde gostiju koji očekuju samo najbolju hranu na svojim stolovima i ne zanima ih koliko je stresa, znoja, suza i pokušaja bilo dok se njihov “savršen” tanjur nije isporučio za serviranje. 

Chef Gretić nadgleda cijeli proces pripreme večere, i nijedno jelo ne može biti posluženo ako on nije zadovoljan. Ako natjecatelj iznova ne uspijeva poslužiti tanjur, može biti udaljen iz restorana, a ako glavni chef misli da čitav tim ne radi dovoljno dobro, jedna ili obje kuhinje mogu biti zatvorene. Naposljetku, pobjednik je samo jedan i on osvaja 30.000 eura.

Sve je krenulo 2005. godine

Inače, Hell’s Kitchen je popularna televizijska emisija koja je osvojila srca gledatelja diljem svijeta svojom jedinstvenom kombinacijom kulinarskog izazova i reality showa. Premijerno je prikazana na Foxu 30. svibnja 2005. godine, a show je vodio kuhar Gordon Ramsay. 

Osnovna premisa emisije je natjecanje između dvije ekipe profesionalnih kuhara koji se bore za nagradu, a to je bila pozicija glavnog kuhara u nekom od Ramsayjevih restorana. Svaka sezona emisije obično je imala 16 do 20 natjecatelja, a njihova vještina, strpljenje i izdržljivost stavljani su na kušnju kroz niz izazova i zadataka.

Ono što je emisiju Hell’s Kitchen učinilo posebnom je Gordon Ramsay, poznat po svojim visokim standardima i britkom jeziku. Emisija je dobila brojne nagrade i nominacije, a njezin format uspješno je proširen na razne međunarodne verzije i spin-offove.

Hrvatska je sada dobila novu inačicu showa. Pa, sretno kandidatima.