U strašnoj nesreći u Lovranu poginula djevojka (23) iz Daruvara, svjedok: ‘Otkačila se ‘noga‘ kamiona‘

U strašnoj nesreći u Lovranu poginula djevojka (23) iz Daruvara, svjedok: ‘Otkačila se ‘noga‘ kamiona‘

Kamion je pokupio tri pješakinje, liječnici se bore za život jedne od nastradalih

U naletu teretnog vozila na nogostup u Lovranu kod hotela Park smrtno je stradala mlada djevojka, dok su još dvije djevojke zadobile tjelesne ozljede te se jednoj od njih, kako smo doznali, u KBC-u Rijeka liječnici još uvijek bore za život. Treća djevojka je, srećom, lakše ozlijeđena.

Prema informacijama iz Policijske uprave primorsko-goranske, nesreća se dogodila oko 11 sati, no s obzirom da je očevid još uvijek u tijeku, samo su nam potvrdili smrt jedne ženske osobe. Očevidom rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Rijeci.

Svjedok ove strašne nesreće za 24 sata je ispričao kako je točno kamion naletio na tri mlade djevojke.

– Cure od 20-ak godina hodale su nogostupom kada ih je vozač beton pumpe “pokupio”, da tako kažem. Njemu je u vožnji popustio stabilizator, uslijed čega mu se otkačila ta tzv. “noga” na kamionu. Prvo je pokupio prometni znak, a onda tu nesretnu curu, koju je vukao 20-tak metara dok nije valjda shvatio što se događa – ispričao je za 24sata, prenosi Jutarnji.

Direktor hotela u Lovranu rekao je da su druge djevojke odbačene u obližnju ogradu kraj nogostupa, pri čemu je jedna jako udarila glavom.

– Strašan prizor. Što ti je život, mirno šetaš trotoarom i onda te više nema. Koliko znam riječ je o mladim studenticama. Tragedija za njih i obitelji, ali i nesretnog vozača koji je bio u apsolutnom šoku.

Brat vozača kamiona za 24 sata je rekao da je on u teškom stanju i da je psihički rastrojen. – Sve što sad znam je da je stabilizator na beton pumpi popustio i došlo je do nesreće, rekao je za 24sata.

Kako je objavio MojPortal, poginula je 23-godišnja Stela Novaković iz Daruvara koja je studirala u obližnjem u Iki.

Daruvar je u šoku. Svi koji su poznavali Stelu, kažu da je riječ o dragoj, pametnoj i uvijek nasmijanoj djevojci. Stela je studirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, a sve je ispite davala u roku. Bila je u vezi s daruvarskim reperom Lukom Prgićem Prgom.

Pod lupom istražitelja trenutno se nalazi 41-godišnji muškarac koji je upravljao teretnim vozilom kroz Lovran te skrivio prometnu nesreću.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci čija je dežurna zamjenica u suradnji s policijskim službenicima PU primorsko-goranske provela očevid na mjestu užasa kažu da je 23-godišnja djevojka koja se kretala nogostupom uz prometnicu, u nesreći smrtno stradala dok je druga osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

– Nastavljaju se provoditi daljnji izvidi i dokazne radnje kako bi se utvrdio način i uzrok predmetnog događaja – kažu iz riječkog tužiteljstva koje je, osim obdukcije tijela tragično preminule djevojke, naložilo i niz drugih vještačenja među kojima će biti ključno ono teretnog vozila.