Srbi usporedili cijenu mesa pa pobjesnili: ‘Hrvati su bogatiji, a plaćaju ga i dva puta manje’

Srbi usporedili cijenu mesa pa pobjesnili: ‘Hrvati su bogatiji, a plaćaju ga i dva puta manje’

Prema objavljenim podacima, cijene mesa u Srbiji već su dugo visoke, dok su potrošači u Hrvatskoj u povoljnijoj situaciji, jer su gotovo sve vrste mesa kod nas jeftinije.

Srpski portal Nova.rs nedavno je objavila članak u kojima je detaljno analizirao razlike u cijenama mesa između Hrvatske i Srbije. “Kako nas deru na cijenama mesa: U ovoj susjednoj zemlji, bogatijoj od naše, plaćaju ga i dva puta manje” naslov je teksta u kojemu su analizirane cijene u dva velika lanca supermarketa u Srbiji i Hrvatskoj, pri čemu su korišteni pakirani proizvodi.

Prema objavljenim podacima, cijene mesa u Srbiji već su dugo visoke, dok su potrošači u Hrvatskoj u povoljnijoj situaciji, jer su gotovo sve vrste mesa kod nas jeftinije. Jedna od najznačajnijih razlika koja je primijećena odnosi se na cijenu pakiranog miješanog mljevenog mesa, koje u Srbiji iznosi čak 11,09 po kilogramu. Nasuprot tome, istu količinu mljevenog mesa u jednom hrvatskom supermarketu možete kupiti za oko 5,52 eura.

Analizirane su i cijene već pripremljenih i pakiranih ćevapa. Kilogram ćevapa u Srbiji košta 6,70 eura, dok potrošači u Hrvatskoj za istu količinu plaćaju oko 5,87 eura. Kada je riječ o svinjskom mesu, cijene su također značajno različite. Na primjer, svinjski file u Srbiji košta oko 11,69 eura po kilogramu, dok je u Hrvatskoj cijena za istu vrstu mesa značajno niža – oko 7,25 eura., prenosi večernji list