Možemo: “Na izbore izlazimo samostalno.” Koalicije? “Od centra na lijevo da, ni milimetra desno”

Možemo: “Na izbore izlazimo samostalno.” Koalicije? “Od centra na lijevo da, ni milimetra desno”

Na stranačkom skupu platforme Možemo, medijima se obratio vrh stranke.

“Četiri su osnovna prioriteta”, naglasila je Sandra Benčić, pa nastavila: “Ekonomija po mjeri čovjeka i planeta, dobar život za sve, društvo koje gradimo na način da socijalne usluge ne pripadaju samo rijetkima. Također, naglasili smo koliko je važno da u tom procesu stvaramo jak javni sektor i vraćamo povjerenje u institucije. Rekli smo i da se naša politika, i unutarnja i vanjska temelji na ideji sigurnosti, i to ljudske sigurnosti, kao i na ideji solidarnosti. To su četiri okosnice naših prioriteta koje ćemo u narednom periodu diljem Hrvatske komunicirati s građanima.”

“Ni milimetra desno…”

Osvrnula se i na potencijalne koalicije: “Kao što smo i najavili, na izbore izlazimo samostalno. Ostavili smo mogućnost za pojedinačne koalicije u pojedinim izbornim jedinicama. Jednako tako, kao što smo i najavili, širimo stranku na terenu. Prošli tjedan smo objavili još jednu stranku. Nezavisna lista Zagreb se pridružila stranci Možemo i sklopljeno je strateško partnerstvo sa platformom Srđ je grad. U postizbornoj koaliciji vidimo sve stranke s centra na lijevo s kojima smatramo da možemo imati koherentan program oko kojeg ćemo se dogovoriti. Od centra na lijevo da, ni milimetra desno”, kazala je.

Očekuje da Hrvatsku čeka izuzetno težak period što se tiče pitanja povjerenja u pravosudni sustav ukoliko Ivan Turudić postane glavni državni odvjetnik.

“Turudić je čovjek koji je nebrojeno puta jasno pokazao svoje političke afilijacije. On je također izjavio da je HDZ na njega utjecao i na neki način ga determinirao. Moja velika zabrinutost u vezi njega je što je on prijatelj prvooptuženih u nekim od najvećih predmeta USKOK-a i DORH-a, primjerice slučajevi Rimac, Mamić i Kovačević”, istaknula je.

Program investicija u oborinsku odvodnju

Gradonačelnik Tomašević je pričao o programu investicija u oborinsku odvodnju: “Grad Zagreb je sam iz svog proračuna, baš na ovoj skupštini prije nekoliko dana usvojio program investicija u oborinsku odvonju. To činimo kako bismo sprječavali urbane poplave, koje se nažalost mogu očekivati u budućnosti. U srpnju se dogodila najveća oluja u Zagrebu otkako postoje mjerenja. Preko 4.000 stabala smo zasadili i nastavit ćemo tako i u sljedećoj sezoni jer su stabla u gradu užasno bitna da sprječavaju toplinske udare od kojih pogiba puno više ljudi nego od oluja i poplava.”

“Ključan je sustav civilne zaštite. U takvim prirodnim nepogodama moramo obnoviti sustav civilne zaštite tako da građani znaju što im je činiti. Taj sustav mora biti izgrađen prije nego prirodna nepogoda pogodi”, dodao je, javlja N1.