SKANDAL Djeca za osvojene medalje kao dar primila med za potenciju ‘Fruškogorski skočko’

SKANDAL Djeca za osvojene medalje kao dar primila med za potenciju ‘Fruškogorski skočko’

Kao znak zahvalnosti za postignute rezultate u prošloj godini, lokalna je samouprava članovima Karate-kluba sensei iz Inđije u Srbiji poklonila med za potenciju što je uznemirilo roditelje.

Prema pisanju srpskih medija, predsjednik općine Vladimir Gak u studenom prošle godine primio je mlade sportaše koji su u 2023. osvojili 1847 medalje među kojima je bila 71 zlatna. Na prijemu su djeca dobila poklone u kojima je bio i med za potenciju ‘Fruškogorski skočko’, a u opisu meda stoji natpis ‘radost u kući’.

Roditelji su poprilično uvrijeđeni ovakvom porukom lokalne samouprave i smatraju da ovakav poklon za maloljetnu djecu nije primjeren, prenosi Danas.

‘Razumijemo da je to inđijski brend, ali je li moguće da nisu vodili računa kome što poklanjaju. Da su stavili med za imunitet ili nešto namijenjeno sportašima, bilo bi pohvalno. Ali ‘Fruškogorski skočko’ maloljetnoj djeci uz poruku ‘radost u kući’ je više nego neumjesno’, poručuju ogorčeni roditelji za IN mediju.

Iz lokalne samouprave su kratko poručili da ne znaju tko određuje sadržaj poklona koji predsjednik daruje svojim gostima.

Za ovaj se med inače govori da je domaći lijek za bolju potenciju s Fruške gore te da je ‘domaći afrodizijak’. Dobio je nekoliko medalja i priznanja, među kojima je i zlatna medalja na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.