HDZ-ova saborska zastupnica strane radnike zove ‘škuri’ i ‘crni’, a ocu joj masline brali – Pakistanci! “Bili su super”…

HDZ-ova saborska zastupnica strane radnike zove ‘škuri’ i ‘crni’, a ocu joj masline brali – Pakistanci! “Bili su super”…

Ocu Danice Baričević, HDZ-ove saborske zastupnice koja strane radnike naziva ‘škurima, crnima i malima’, u branju maslina su pomagali Pakistanci.

Štoviše, Josip Rajević, kako se zove Daničin otac, za 24sata je potvrdio da su pakistanski berači bili odlični u svom poslu.

Podsjetimo, Danica Baričević, HDZ-ova saborska zastupnica i vijećnica u skupštini splitsko-dalmatinske županije, gostovala je prošlog tjedna u emisiji Otvoreni studio na Televiziji Dalmacija. Voditeljica joj je postavila pitanje o nedostatku radne snage, odnosno o dolasku stranih radnika u Hrvatsku.

“Događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeša, Indije… Evo ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih, malih. Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da ima prostora da napravimo nekakvu strategiju, ali kad nema tko raditi… Njima su ove plaće bogovske s obzirom na uvjete u kojima žive tamo”, izgovorila je Baričević.

“Bili su super”

24sata je kontaktirao njenog oca koji je potvrdio da su mu pomagali strani radnici iz Pakistana. “Jesu, bili su super. Pomagali su mi tri dana.”

Na pitanje što kaže onda na kćerinu izjavu, kratko je odgovorio: “Nemam pojma što je ona rekla”.

Nakon što se njezina izjava proširila po medijima, HDZ-ovka se jutros oglasila na Facebooku.

“Izjava s mojeg gostovanja u emisiji Otvoreni studio TV Dalmacije koja se trenutno objavljuje po različitim portalima je zlonamjerno interpretirana i ne odgovara mojim stavovima. Naime, ogromna većina stranih radnika u Hrvatskoj se ponaša vrlo pristojno i disciplinirano. Ljudi rade, zarađuju pošteno svoj kruh. To treba poštovati.

Useljenička politika je važan dio demografske politike. Vlada će kao i za sva druga pitanja naći rješenja i odgovore na ove izazove, i to na način da se zadovolje potrebe tržišta rada i pritom očuvaju identitet i vrijednosti hrvatskog naroda”, napisala je HDZ-ovka.