Majka vozila djecu bez sjedalica. Oduzeli joj auto i ide 30 dana u zatvor!

Majka vozila djecu bez sjedalica. Oduzeli joj auto i ide 30 dana u zatvor!

Majka (31) je u automobilu prevozila više male djece koja nisu bila u sigurnosnim sjedalicama.

Sud ju je odmah brutalno kaznio. Dobila je 30 dana zatvora, 290 eura kazne, osmomjesečnu zabranu vožnje i trajno joj je oduzet automobil!

Kako u srijedu navodi policija, sve se dogodilo u utorak ujutro na području Karlovca, kad je vozačica zatečena kako upravlja automobilom bez položenog vozačkog i nije bila vezana.

Policija je utvrdila i kako je u vozilu prevozila više osoba od broja upisanog u prometnoj dozvoli te je prevozila djecu nižu od 150 centimetara bez sigurnosne sjedalice, odnosno postolja u automobilu.

Sud joj je odmah, isti dan, “izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci te mjeru oduzimanja osobnog automobila koji će prijeći u vlasništvo Republike Hrvatske”.

Kazna se čini prestrogom, ali – kako Danica.hr neslužbeno doznaje – prekršajna sutkinja ju je obrazložila činjenicom kako je 31-godišnjakinja dosad višestruko osuđivana za brojne prometne prekršaje. No, ostaje joj mogućnost žalbe na presudu.