Akcija policije i USKOK-a: U tijeku su uhićenja u Zagrebu i Slavoniji

Akcija policije i USKOK-a: U tijeku su uhićenja u Zagrebu i Slavoniji

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja ove policijske uprave i nad jednom osobom s područja Policijske uprave zagrebačke, izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska. Kako policija ističe, istraživanje se provodi zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će izvijestiti javnost o poduzetim mjerama i radnjama. Da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, potvrdio je i USKOK.

“Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU osječko-baranjska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćeno je. , doznaje večernji