Tomašević najavio još besplatnih vožnji sljemenskom žičarom, evo kada

Tomašević najavio još besplatnih vožnji sljemenskom žičarom, evo kada

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije naglasio je kako je gradska vlast odlučna u tome da će ispuniti obećanje o zatvaranju Jakuševca.

Zbog toga se, objasnio je, krenulo i u raskid koncesije za pročistač voda. Ostanak u koncesijskom ugovoru bio bi skuplji nego raskid, kaže Tomašević dodajući da je ta lokacija potrebna za izgradnju CGO-a u Resniku. “To je jedina lokacija, za bilo koju drugu lokaciju izgubile bi se još dvije godine. Investicija od 94 milijuna eura će se financirati ili iz EU-a ili iz gradskog proračuna”, kaže i objašnjava da, ako je žele financirati iz EU-a, ne smije privatna firma upravljati pročistačem.

Besplatne vožnje žičarom

Gradonačelnik je objasnio zbog čega je odlučeno da prijevoz žičarom bude besplatan prošlog vikenda. Željelo se spriječiti prometni kolaps, a odluka je, objašnjava, naišla na dosad neviđen odjek i građani su zaista poslušali preporuke. “Mogu najaviti da će u tjednu školskih praznika u veljači, to su dva vikedna, od 17. do 25. veljače će isto biti besplatna žičara za sve posjetitelje. Htjeli bismo tako poticati građane da što više koriste žičaru, a što manje automobile”, kaže gradonačelnik., piše N1

Zagrepčani će žičaru otplaćivati još barem 20 godina, poručio je, a uz to, treba pokrivati i operativne troškove. Tek oko 20 posto tih troškova mogu pokriti prihodi žičare od prodaje karata, rekao je objasnivši da se žičara i tako de facto subvencionira. Spomenuo je mogućnost da žičara bude besplatna za Zagrepčane koji svakako otplaćuju taj kredit, ali o tome se još pregovara.

Uskoro više