Sestre ubijene zbog ljubavi na daljinu s lažnim američkim vojnicima: ‘Banka ih je upozoravala da je sve laž’

Sestre ubijene zbog ljubavi na daljinu s lažnim američkim vojnicima: ‘Banka ih je upozoravala da je sve laž’

Image by Diego Fabian Parra Pabon from Pixabay

Razlog zločina, čini se, bio je dug koji su sestre imale prema osumnjičenom Pakistancu (42), povezanom s navodnim sudjelovanjem sestara u internetskoj prijevari.

Španjolska policija istražuje okolnosti vezane za ubojstvo troje ljudi. Ubijene su dvije sestre i njihov brat, a policija je zbog ubojstva uhitila 42-godišnjeg muškarca pakistanskog podrijetla, identificiranog kao Dilawar Hussain F.C. Rekli su da se sam predao i priznao ubojstva.

Tijela sestara Amelije (67) i Ángeles (74) i brata Joséa Gutiérreza Ayusa (77) pronađena su u njihovoj kući prošlog tjedna. Bila su djelomično izgorjela kada su ih pronašli. Trojac je, inače, kako piše BBC, živio zajedno u Morati de Tajuña, gradiću od oko 8000 stanovnika jugoistočno od Madrida.

Razlog zločina, čini se, bio je dug koji su imali prema osumnjičenom, povezanom s navodnim sudjelovanjem sestara u internetskoj prijevari. Naime, prijatelji i susjedi braće i sestre pričali su lokalnim medijima o tome kako su Ángeles i Amelia nekoliko godina bile u online vezama s osobama koje su tvrdile da su muškarci iz SAD-a.

Dvije su žene navodno poslale do 400.000 eura muškarcu poznatom kao “Edward”, navodno članu američke vojske, i njegovom prijatelju. Barem dio njihove komunikacije s tim ljudima odvijao se putem Facebooka. Njihov brat José Gutiérrez Ayuso, koji je imao mentalne poteškoće, nije sudjelovao u slanju novca.

Ti su odnosi iscrpili njihove financije, zbog čega su sestre tražile novac od lokalnog stanovništva i obraćale se neformalnim zajmodavcima. Čak su tražile novac od gradonačelnika i svećenika Morata de Tajuña, prema španjolskim novinama ABC. 

Hussain je, pak, upoznao braću i sestre dok je nekoliko mjeseci živio u njihovoj kući kao podstanar. Policiji je rekao da su mu sestre dugovale pozamašnu svotu novca koju im je dao kao pozajmicu s visokom kamatom, ali to mu nisu vratile. Hussain je dvaput napao Ameliju dok je još živio u njezinu domu, drugi put čekićem u veljači 2023., zbog čega joj je bila potrebna liječnička pomoć. Dobio je dvogodišnju zatvorsku kaznu i zabranu prilaska, no pušten je nakon sedam mjeseci prošlog rujna.

Policija je u četvrtak ušla u njihov dom, nakon što su susjedi rekli da ih nisu vidjeli ni čuli nekoliko tjedana. Enrique Velilla, prijatelj braće i sestre, rekao je da je inzistiranje žena na slanju novca svojim navodnim dečkima uzrokovalo prodaju nekretnine koju su posjedovale u Madridu.

Također je rekao da su njihovi zahtjevi za novcem doveli do upozorenja njihove banke o mogućoj prijevari. “Rekli smo im da je sve laž, da je prijevara“, rekao je. “Ali nisu željele čuti riječ ‘prijevara’. Ángeles je bila učiteljica, a Amelia je također bila obrazovana. Nisu bile glupave. Bile su obični ljudi koji su se zaljubili – dodao je., prenosi večernji