Pijan pretjecao policija pa završio u kanalu….

Pijan pretjecao policija pa završio u kanalu….

Damir je prilično pijan automobilom bježao policiji te izletio s ceste i završio u bolnici.

Epilog tog rusvaja kojeg je počinio neodgovorni 31-godišnji vozač odigrao se ovih dana na prekršajnom sudu, gdje se doznalo kako se noćna potjera dogodila u studenom oko 1 sat iza ponoći u Ivanskoj kod Bjelovara.

Damir se kretao Ulicom Ivana Mažuranića prije stjecanja prava na upravljanje, pri koncentraciji od 1,79 promila alkohola te nije postupio po zahtjevu policije da se zaustavi. Policijsko vozilo, naime, imalo je uključena zvučna i svjetlosna upozorenja.

No, to nije sve. Damir je u jednom trenu krenuo u pretjecanje policijskog vozila koje se kretalo ispred njega.

Stari znanac

“Prethodno se nije uvjerio da radnju pretjecanja može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, već je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Kotačima je zahvatio lijevu putnu bankinu, prešao preko betonskog mosta i sletio u putni jarak”, rekla je sutkinja.

Iz prijave Opće bolnice u Bjelovaru utvrđeno je da je Damir “u prometnoj nesreći zadobio prijelom nosnih kostiju i lacerokontuznu ranu lijeve uške”. Dakle, teže je ozlijeđen.

Bjelovarski je policajac na sudu ovih dana svjedočio kako Damira dobro poznaje iz prijašnjih postupanja jer on “uporno upravlja vozilom iako nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju”.

“Te zgode radio sam u noćnoj u akciji „alkohol“ i primijetio nailazak kombija kroz Ivansku. Kad je prošao kraj nas, krenuo sam za njim s upaljenim svjetlosnim i zvučnim znakovima navodeći ga da stane. Ali, nije mario pa sam ga prestigao i počeo usporavati.

Kazna 3900 eura

Bljeskalice na policijskom vozilu su čitavo vrijeme radile. No, vozač je u tom trenutku pretekao policijsko vozilo, kotačima zahvatio bankinu, izgubio nadzor, vozilo je prešlo preko betonskog putnog mosta i sletjelo u jarak.

Odmah sam prišao njegovom vozilu, primijetio sam da je pod utjecajem alkohola pa sam ga alkotestirao, zapisnik je potpisao bez primjedbi. Kako se u jednom momentu počeo žaliti na bolove, pozvao sam hitnu pa je odvezen u bolnicu”, ispričao je policajac Slaven.

Damir je, dakle, proglašen krivim za više prekršaja te ukupno s troškovima postupka mora platiti čak 3900 eura. Presuda je nepravomoćna., doznaje danica