Iskaz žrtve optuženog nasilnika: Tukao me dok sam bila trudna. Prijetio da će mi iščupati dijete iz utrobe

Iskaz žrtve optuženog nasilnika: Tukao me dok sam bila trudna. Prijetio da će mi iščupati dijete iz utrobe

Podignuta je optužnica protiv 40-godišnjeg nasilnika koji je gotovo dvije godine zlostavljao svoju izvanbračnu partnericu.

Sve je počelo još 2018. kada je par živio u Irskoj. S njima je tamo bio i tek rođeni sinčić, no to 40-godišnjaka nije sprječavalo da se, kako stoji u optužnici, opija i tuče partnericu. Zlostavljao ju je i dok je bile trudna te joj govorio da će završiti dva metra pod zemljom ako ga napusti, piše N1.

Detalji optužnice
U optužnici se navodi da ju je budio noću i govorio da će joj iščupati dijete iz utrobe. Govorio joj je da ne voli ni nju niti dijete, šamarao ju, bacao na pod, tukao ju nogama, gađao pepeljarom u glavu, gušio ju rukama, istjerivao iz kuće i vrijeđao raznim pogrdnim riječima.

Sve je to izazvalo strah od njegove partnerice. Osjećala se poniženo i strahovala za svoju sigurnost. Iako je sve ovo trajalo dvije godine, tužiteljstvo za ovog nasilnika sada traži samo uvjetnu kaznu – osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Nesretna žena nasilje je uspjela prijavili tek lani.

Strah od nasilnika
“Tukao me tijekom trudnoće, a i nakon što se dijete rodilo jer mu je smetao plač. Nikada ništa nisam prijavljivala, jer sam ga se jako bojala. Prijetio je da ću završiti dva metra pod zemljom ako odem od njega. Govorio mi je da ne voli ni mene ni dijete jer on već ima svoje dijete”, opisala je istražiteljima.

Nasilan je bio kada bi se napio ili konzumirao neka druga opojna sredstva poput marihuane ili kokaina.

“Često je bio pijan i u takvom stanju je bio jako agresivan. Dok sam bila u Irskoj sve sam to trpjela i nikome ništa nisam pričala. Nešto je primijetila moja sestra koja je također živjela u Irskoj. Rekla mi je da je spremila sobu za mene i dijete ako se odlučimo maknuti od njega”, svjedočila je.

Je li ga mama štitila?
U kući u kojoj su ona i partner živjeli boravila je i njegova mama, no zlostavljana žena tvrdi da joj nikada nije pomogla.

“Samo je znala reći: ‘Ma čut će on mene sutra, porazgovarat ću ja s njim’. Ja sam na kraju otišla u siječnju 2020. i vratila se svojim roditeljima. Oni su mi i financijski pomogli. Njima sam i ispričala što sam sve proživjela. Odlučila sam da se više neću javljati u Irsku, a kada sam mu to javila pobjesnio je. I dan danas ga se bojim kada dođe u posjet sinu. U listopadu 2022. bio je nasilan prema sinu i mojoj majci pa je dobio zabranu prilaska”, ispričala je nasilnikova žrtva.

Optuženi nasilnik tijekom istrage se branio šutnjom, piše N1.