Dinamo pregazila Lokomotiva…

Dinamo pregazila Lokomotiva…

Šok nad šokovima u Maksimiru. Lokomotiva je na krilima Duje Čopa i Silvija Goričana potopila Dinamo trostrukim plotunom kao razarač osrednju koču.

Lokomotiva je protutnjala Maksimirom, na proljetnom je startu, u zaostaloj utakmici 4. kola, svladala Dinamo čak 3:0 (2:0)! Bivši napadač Plavih, Duje Čop, bio je trostruki strijelac, tim je “hat-trickom” materijalizirao odličnu igru svoje momčadi, koja se od prve minute hrabro postavila i potvrdila najave da u Maksimir dolazi barem po bod. Na Kajzericu su se Lokosi vratili sa sva tri boda, posve zasluženo, trener Silvijo Čabraja sjajno je pripremio svoj sastav i otupio je Dinamove napadačke oštrice, a istodobno je pronašao “rupe” u obrani, koje su njegovi igrači (poglavito Goričan i Čop) znali koristiti i iskoristiti., piše sportske.jutarnji

Čopov će “hat-trick” definitivno uzdrmati Maksimir, zatrest će se plava kuća, koja je na samome proljetnom početku pretrpjela težak udarac. Nitko to nije očekivao, prepuni su optimizma “dinamovci” čekali nastavak prvenstvene utrke, a onda su im se snovi o boljem proljeću od sumorne jeseni, odjednom pretvorili u noćnu moru. I tko zna hoće li trener Sergej Jakirović moći i znati pronaći izlazak iz ovoga tunela u kojeg je naglo upao.

Nakon manje od 400 sekunda igre, ionako hladni Maksimir bio je – “zaleđen”! Semafor je, naime, pokazivao 2:0 vodstvo Lokomotive, zgodicima iskusnog Duje Čopa u 5. i 7. minuti gosti s Kajzerice šokirali su Plave i dohvatili golemu prednost. Dvostruki je asistent bio raspoloženi Silvio Goričan, koji je bio stalna opasnost za vrata Plavih, pa nije bilo nelogično pitanje koje je prostrujalo među gledateljima je li možda Dinamo rješenje za lijevi napadački bok trebao potražiti na Kajzerici, a ne u Koprivnici?

Uglavnom, Čop je “zapaprio” svom bivšem klubu (iz poštovanja prema Dinamu nije proslavio zgoditke) i doveo ga već na samom početku u iznimno neugodnu situaciju. Trebalo je, dakako, proći 15-ak minuta da Dinamo malo dođe k sebi i pokuša organizirati nekakvu smišljenu akciju, no Lokosi su bili odlično organizirani i disciplinirani u obrambenim zadaćama i nije se lako dolazilo do njihova 16-erca.

A u branjenju vrata pomogao im je i Dinamo, koji je jurio rezultat, ali nije imao igrača u – suparničkom kaznenom prostoru!? Osim u prekidima… To je, dakako, posljedica načina igre nominalno prvoga napadača Brune Petkovića, koji ima sve ovlasti na terenu i često se vraća po loptu. I onda ga nema tamo gdje bi zapravo trebao biti, u 16-ercu gostiju.

Situacija iz 15. minute ponajbolje je okarakterizirala Dinamovu jalovost. Kaneko je, naime, pojurio za “dugom” loptom, pokušao ju je stići, ali nije uspio. A najbliži mu je suigrač bio na 40 metara od vrata, dakle čak i da je stigao tu loptu, ne bi je imao kome dodati s desnoga boka.

I sve se stoga svelo na pojedinačne pokušaje. Dinamo je do kraja prvoga dijela imao prevlast, stvorio je i dvije-tri polu-prilike, a najbliži je pogotku bio u prvoj minuti sudačke nadoknade. Perković je, naime, tukao s osam metara, no Čavlina je fantastično reagirao, obranio je tu loptu i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku je Jakirović iz igre izvadio stopera Živkovića (napravio je mladac više pogrešaka u 45 minuta u Dinamovu dresu, nego cijele jeseni u Lokomotivi!), uveo je napadača Brodića, jasna je bila nakana da se što prije krene po pogodak. I imao je Brodić lijepu priliku već u 47. minuti, no loše je tukao glavom i poslao je loptu pokraj vrata.

Malo se toga u Dinamovoj igri promijenilo u drugom poluvremenu, malo je bilo smišljenih akcija, sve se svelo na stihijske napade i pojedinačne pokušaje. Ušli su i BulatŠpikićKulenović Ljubičić, nikakav pomak nisu donijeli, nije bilo kombinatorike ni automatizama u igri Modrih. A Lokosi su mirno čuvali prednost, trkački jaki i izvrsno postavljeni zatvarali su prilaze prema Čavlini i znali zaprijetiti u “kontrama”.

Ademi je udarcem glavom s pet metara u 66. minuti pogodio gredu i to je bila praktički i najveća, jedina prava Dinamova šansa u drugom dijelu. A Lokosi su još zaprijetili preko Goričana, da bi tri minute prije kraja Duje Čop svojim trećim pogotkom zapečatio više nego zasluženu pobjedu Lokosa…