Opet drama na Murteru: Stranci u očaju, kućice plaćali 120 tisuća eura, sad ih ruše!

Opet drama na Murteru: Stranci u očaju, kućice plaćali 120 tisuća eura, sad ih ruše!

Kućice koje se ruše u kampu na Murteru zbog kojeg USKOK tereti Darija Filipija i Borisa Kulušića, kao i Nedu Livljanić, bivšu službenicu koja je rješenje za fiktivni kamp izdala i Zoranu Pripuzu, prodane su strancima, kako Večernji list doznaje i po cijeni od 120 tisuća eura za jedinicu. Njemica kojoj je uklonjena kućica u ilegalnom kampu poviše plaže Podvrške, u teškom je psihičkom stanju.

Afera s ilegalnim kampovima na Murteru koju duže godinu dana istražuje Večernji list ide sve dublje, nakon što su pala i prva rušenja bespravne gradnje na južnoj strani otoka. Ruši se kamp The View, intimni resort s pogledom na Kornatski arhipelag sagrađen protupravno u ekološki zaštićenom području, a dovodi se u vezu s Darijom Filipijem i Borisom  Kulušićem, obojicom osumnjičenih u istrazi zbog koje je pao i Zoran Pripuz te nekoliko dana po prvi put proveo u istražnom zatvoru. 

Betinjanin Filipi na čijem je zemljištu prvi sporni kamp koji ‘pada’ na otoku, uklonio je prve mobilne kućice na kojima se već obilno zarađivalo. , piše večernji