Malenica odgovorio sucima: “To je paradoks, time su preuzeli odgovornost za štrajk”

Malenica odgovorio sucima: “To je paradoks, time su preuzeli odgovornost za štrajk”

Predsjednik Vrhovnog suda ovog vikenda naglasio je da pitanje indeksacije ne smatra sindikalnim pitanjem, nego pitanjem neovisnosti sudaca. Također, pkušao je dogovoriti sastanak s premijerom, ali nije uspio.

Suci i državnoodvjetnički službenici od 22. siječnja do 2. veljače bit će u bijelom štrajkuIvan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, odgovorio je Radovanu Dobroniću i sucima.

“Mislim da je to paradoks jer smo povećavali plaće”, rekao je Malenica i dodao: “U sljedećih nekoliko godina imamo investicijski ciklus od 330 milijuna eura ulaganja u infrastrukturu. Razgovarali smo s Udrugom sudaca i ponudili povećanje gdje bi s prošlogodišnjim došlo na 700 eura neto. Odbili su ta materijalna prava koja su sami tražili i to su odbili ovaj tjedan dvaput gdje su preuzeli odgovornost za štrajk i njegove posljedice. S Dobronićem sam se čuo u petak, a prije mjesec dana sam ga zvao na radni ručak, ali nije se odazvao. Prihvatili smo njegov prijedlog oko vansudskih aktivnosti, redovito se susrećemo.”

Na pitanje zašto se premijer ne može naći s predsjednikom Vrhovnog suda, odgovorio je: “Sudac Dobronić izabran je i glasovima HDZ-a. Kao ministar pravosuđa komuniciram s njim i kad postoje potrebe, obavijestim predsjednika Vlade. Hoće li se oni naći, vidjet ćemo.”, piše N1