Kako da vas ujutro ne zateknu zaleđena stakla na automobilu? Samo poprskajte ovo

Kako da vas ujutro ne zateknu zaleđena stakla na automobilu? Samo poprskajte ovo

Uz pomoć nekoliko trikova, ujutro možete otići na posao, a da se ne smrzavate dok grebete staklo puno leda na svom automobilu.

Poprskajte staklo octom

Pomiješajte ocat i vodu u odnosu 3:1 i ulijte u bocu s raspršivačem. Ovime pošpricajte stakla na automobilu navečer kada na njemu nema leda i spriječit ćete njegovo stvaranje tijekom noći, a ujutro ćete odmah ući u automobil bez prethodnog čišćenja, piše Informer.

Svake noći poprskajte sve prozore vašeg automobila i uživajte u zimi.

Poprskajte staklo alkoholom

Pomiješajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i ulijte u prskalicu. Prskajte prozore navečer kada na njima nema leda.

Ova tekućina će odmah ukloniti led s čaše i možete je koristiti za čišćenje stakla ujutro kada se zamrzne. Unutrašnjost stakla možete poprskati da spriječite zamagljivanje.

Sačuvajte brisače

Obavezno dodajte 5 žlica alkohola u tekućinu za brisače da biste izbjegli smrzavanje i ružne linije koje se pojavljuju kada tekućinu prskate po prozorima.

Dodavanjem alkohola spriječit ćete pojavu leda na staklu. U ovim situacijama dobro će vam doći i karton koji ćete preko noći staviti preko stakla automobila. Obavezno pritisnite krajeve kartona na vrata da biste ih držali na mjestu.