31. obljetnica VRO Maslenica započela tradicionalnom molitvenom hodnjom

31. obljetnica VRO Maslenica započela tradicionalnom molitvenom hodnjom

Počelo je obilježavanje 31. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, počela je molitvena hodnja u kojoj sudjeluje udruga Žene u Domovinskom ratu.

HRT-ova reporterka Marina Šaponja kazala je kako je molitvena hodnja “Koracima nade u istinu” prvi događaj kojim se obilježava 31. vojno-redarstvena akcija Maslenica.

Predsjednica udruge “Žene u Domovinskom ratu Zadarske županije” Ivana Haberle istaknula da im je velika čast da su upravo žene s molitvenom hodnjom otvorile obilježavanje vojno-redarstvene operacije Maslenica.

– To je za nas veliki događaj, velika stvar da hodamo zapravo linijom obrane i linijom oslobađanja 13 sela. Nas koji smo živjeli u Dalmaciji, sam osjećaj da je spojen sjever i jug Hrvatske čini toliko velikim, poručila je Haberle.

Dodala je da je tada zapravo Hrvatska postala jedno.

Haberle je naglasila kako je ovo 16. godina za redom da se održava molitvena hodnja.

Središnja proslava u ponedjeljak

Obilježavanje vojno-redarstvene operacije Maslenica nastavlja se tijekom cijelog tjedna bogatim programom, a središnja proslava bit će održana u ponedjeljak, 22. siječnja u Zadru i u zadarskom zaleđu.

Središnje obilježavanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u organizaciji Zadarske županije i Grada Zadra, javlja HRT.