Novi problemi: Oglušili se na zabranu pa kamionima ušli na zametenu cestu, blokirali sav promet

Novi problemi: Oglušili se na zabranu pa kamionima ušli na zametenu cestu, blokirali sav promet

Snijeg, koji od jutra pada, u dijelu Hrvatske stvara poteškoće u prometu. Osim što su zbog jakog vjetra u prekidu neke trajektne i katamaranske linije, u Zagrebu ne voze neki autobusi…, javlja dnevnik.hr

  • snijeg zabijelio sjeverozapadnu Hrvatsku, upaljen alarm za četiri regije
  • u prekidu su trajektne, katamaranske i brodske linije
  • u Zagrebu su i dalje u prekidu neke autobusne linije

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

18:09 Snijeg je paralizirao i susjednu Sloveniju. Cestovni i željeznički promet su u zastoju. Slovenske autoceste i policija rade na uklanjanju kamiona na nekoliko dionica diljem zemlje zbog proklizavanja. Na terenu je više od 200 ralica.

U Ljubljani je palo 30 centimetara snijega. Između Ljubljane i Maribora su kilometarske kolone. Nakon zastoja u oba smjera na nekim dionicama, otvorena je autocesta Zagreb-Ljubljana.

17:24 Prema posljednjim informacijama iz HAK-a, za sav promet zatvorena je dionica ceste D3 Gornje Jelenje-Kikovica zbog vozila koja su pod zabranom ušla na dionicu.

Kako doznajemo od iz PU primorsko-goranske, na spomenutoj cesti ispriječila su se dva teretna vozila iz oba smjera unatoč zabrani koja je za njih na snazi zbog zimskih uvjeta.

“Vozači će biti kažnjeni, odnosno prekršajno prijavljeni zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, kazali su iz policije za DNEVNIK.hr.

Prometuje se obilazno preko DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica.

Zbog prevrnutog kombija u mjestu Pađene kod Knina vozi se jednim trakom.

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila i dalje su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina ili Kistanja); Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije MagdaleneMaslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene suautocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica; Jadranska magistrala Novi Vinodolski-Senj; DC27 Gračac-Donji Karin.

17:07 Gusti snijeg ujutro je u Zagrebu otežavao promet, no ubrzo se sve normaliziralo. Zimska služba je na trećoj razini spremnosti i svih 240 ekipa je raspoređeno u bazama Zimske službe. Provjeravaju stanje kolnika i po potrebi ih posipaju.

“Od jutra je bilo malo napeto, ali situacija se normalizira, i promet i sve funkcionira besprijekorno. S padom temperature očekujemo da će doći do određenih smrzavanja na određenim lokacijama, ali preventivno posipavamo te mikro lokacije, mostovi, nadvožnjaci, tako da mislimo da neće biti problema”, rekao je Ivan Špehar iz Zimske službe Grada Zagreba.

Sve tramvajske linije voze normalno, a na pet linija u brdskim područjima ima odstupanja od planiranog reda vožnje.

Vatrogasci su imali 41 intervenciju. Na automobil u centru Zagreba palo je golemo stablo, ali srećom nitko nije ozlijeđen.

17:05 Najavljeni snijeg pada diljem Hrvatske. Snježni uvjeti stvaraju probleme u prometu. Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno. Uz snijeg, puše i bura, a tijekom dana se očekuje njezino jačanje.

Na autocestama je bio veći broj prometnih nesreća. Vozače se poziva da prilagode brzinu i na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog orkanskog vjetra je zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila, ali i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene. Ralice su u pogonu i na glavnim prometnim pravcima i na lokalnim cestama.

16:55 Iz ZET-a javljaju su trenutačno u prekidu tri autobusne linije104 (Jandrićeva – Dom umirovljenika)
137 (Črnomerec – Perjavica – Borčec)
148 (Reljkovićeva – Hercegovačka – Bosanska – Reljkovićeva)

Autobusne linije koje prometuju skraćenim trasama:
123 (Črnomerec – Podsused-centar – Podsusedsko dolje) vozi skraćeno do Podsused centra
140 (Mihaljevac – Sljeme) prometuje skraćeno do Snježne kraljice.

15:29 Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je kako je Županijski centar 11 Zagreb jutros do 13:00 s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije zaprimio je 50-ak dojava o padu stabala i granja na prometnice i električne vodove te 10-ak dojava o lakšim prometnim nesrećama