Pijan i bez vozačke bježao splitskoj policiji. Uhićen u Solinu, u autu imao pištolj i nož

Pijan i bez vozačke bježao splitskoj policiji. Uhićen u Solinu, u autu imao pištolj i nož

Sinoć oko ponoć u Splitu policijski službenici prometne policije, uporabom zvučnih i svjetlosnih signala, izdali su zapovijed 30-godišnjem vozaču da se zaustavi, ali je on to odbio i dao se u bijeg. Nastavio je vožnju prema Solinu, grubo kršeći prometne propise. 

Policijski službenici zaustavili su vozilo na području Solina. Vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile.

Utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilo B kategorije. Prilikom postupanja policijskih službenika prema 30-godišnjaku na vidljivom mjestu u vozilu uočen je pištolj s pripadajućim streljivom te nož. Doveden je potom u prostorije policije a pištolj, streljivo i nož oduzeti su. 

Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja, i to vožnje pod utjecajem alkohola i unatoč mjeri zabrane upravljanja, prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, odbijanja zaustavljanja, isteka pokusnih pločica na vozilu iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana. Danas će uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud, priopćili su iz splitske policije. , doznaje dalmatinski