Djevojka mercedesom teško ozlijedila pješakinju i zbrisala s nesreće

Djevojka mercedesom teško ozlijedila pješakinju i zbrisala s nesreće

Lidija (23) naletjela je na pješakinju na cesti teško ju ozlijedivši te je otišla s mjesta nesreće.

Prema optužnici, sve se dogodilo u ožujku oko 7 sati ujutro u Sesvetama. Lidija je upravljala mercedesom raskrižjem Ulice 144. brigade HV-a i Šabanove.

“Prednjim desnim dijelom naletjela je na pješakinju koja je od siline udara odbačena na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo mercedesa, a potom i na asfalt. Zadobila je povrede u vidu krvnog podljeva čeono, krvnog podljeva u području oba oka, krvarenje iz desne nosnice.

Dalje, prijelom lijeve strane čeone kosti s krvarenjem izvan moždane ovojnice, prijelom čeono-sljepoočne kosti uz krvarenje izvan ovojnice, prijelom oba sinusa s krvarenjem u sinuse, prijelom nosnih kostiju, prijelom rešetnice i klinaste kosti, prijelom lijeve nadlaktične kosti uz iščašenje u ramenom zglobu.

Nakon toga je propustila zaustaviti se i pružiti pomoć pješakinji. Dakle, iz nehaja je izazvala opasnost za život ili tijelo ljudi, a kaznenim djelom su prouzročene teške tjelesne ozljede, i nije pružila pomoć osobi u životnoj opasnosti koju je sama prouzročila, iako je to mogla”, navodi se u optužnici.

Lidija kaže kako je skretala lijevo u ulicu vozeći manje od 20 na sat i ne zna otkud se stvorila ta žena. Nije bila na pješačkom.

“Zaustavila sam se nekih 15 metara niže i pitala ju je li dobro. Ona je nešto samo promrljala i onda je otišla. Bila sam u šoku, već je bilo ljudi pored nje i uvjerila sam se da su zvali hitnu pomoć. Vidjela sam da je imala ozljedu na čelu.

Otišla sam na svoje radno mjesto, a policija me je pronašla nekih sat i pol vremena kasnije. Na mom automobilu nije bilo oštećenja. Nisam kasnije pokušala stupiti u kontakt sa žrtvom”, branila se djevojka.

Tužitelji za nju kaznenim nalogom traže godinu dana uvjetnog zatvora te podmirenje troškova postupka u iznosu od 676 eura, piše Danica.hr.