Još jedan napad na ZET-ovu vozačicu: Maloljetnice ju srušile na pod i cipelarile, nije im uzvratila

Još jedan napad na ZET-ovu vozačicu: Maloljetnice ju srušile na pod i cipelarile, nije im uzvratila

Predsjednik sindikata Darko Begić napisao je kako je ovo ‘drugi napad i premlaćivanje u manje od mjesec dana’, a komentari su puni podrške ZET-ovoj djelatnici, dok pojedinci pozivaju i na štrajk

Došlo je do novog napada na ZET-ovu djelatnicu, objavio je Sindikat autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb na Facebooku. Sve se dogodilo u ponedjeljak kada su dvije maloljetnice vozačicu autobusa “srušile na pod i cipelarile”, piše u objavi, dok vozačica nije uzvraćala i pružala otpor. Kasnije su stigli policija, hitna pomoć i unutarnja kontrola, a angažirali su se i predsjednik Uprave Marko Bogdanović kao i rukovoditelj AP Podsused, Dinko Butković.

– Kroz razgovor s kolegicom sam shvatio da je ne bole udarci koje je primila, već je boli činjenica koja pokazuje na što smo spali mi, djelatnici ZET-a. Spali smo na to da smo postali zadnji šljam i izopćenici iz društva koje može tući, šamarati, cipelariti, izbijati zube kako se kome svidi. Ako imaš problema slobodno se iskali na djelatnicima ZET-a, nije problem, ne odgovara nitko i nema nikakvih posljedica. Sve ovo je jedna velika sramota i tuga – stoji u objavi. 

Jedina greška vozačice autobusa, navodi se dalje, je ta što ne želi konzumirati prava, no poštuju njezinu odluku. 

– Ono što mene smeta i boli kao vozača, predsjednika sindikata i čovjeka jest da je ovo drugi napad i premlaćivanje u manje od mjesec dana. Točnije, zadnji napad je bio prije 18 dana. Boli me što sam nemoćan, zbog nedovoljnog broja članova pokazati Vam kako treba stati iza djelatnika ZET-a nakon ovakvih događaja. U ovom postu neću spominjati one koji su Vas dužni zaštititi, neću spominjati one koji na sve ovo kažu: ‘Ako samo još jednom netko napadne djelatnike ZET-a… – zaključio je predsjednik sindikata Darko Begić. 

Komentari ispod objave puni su podrške za ZET-ovu vozačicu, a pojedinci pozivaju i na štrajk. 

– Jučer ona, danas ja, sutra netko drugi. Do kada ćemo šutiti i praviti se da se ovo događa nekome drugome. Pitanje je dana kada će se to dogoditi baš tebi. Onaj igrokaz od reprezentativnih sindikata je nula bodova kao što i sami vidite. Nema pomaka na bolje bez pravih poduzetih mjera, a svi znamo koje su to… Kolegici želim da što prije zaboravi ovu traumu i nastavi dalje ponosno vozit ulicama grada uz poruku: Ne ponovilo se – piše u jednom od komentara. 

Upit smo poslali i ZET-u, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. , piše večernji