Barakudama srebro, Španjolci preokrenuli u zadnjoj četvrtini

Barakudama srebro, Španjolci preokrenuli u zadnjoj četvrtini

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu nakon poraza od Španjolske 10:11 (5:3, 2:3, 3:2, 0:3) u finalu igranom u Zagrebu, javlja HRT.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 10:11 (5:3, 2:3, 3:2, 0:3)

Četvrta četvrtina:

Loptu osvaja Hrvatska! Silovito je opalio Bukić, ali pogađa gredu! Bijač upisuje 11. obranu, ali nastavlja se španjolski napad. Nema hrvatskog gola, pa isključenje Bukića, deveti igrač više za Španjolsku, Granados je šutirao, ali blokirao je Harkov! Pokušao je sada Lončar lobom, ali ništa od gola. Ne zabijaju ni Španjolci jer je na hrvatskim vratima izvanredni Bijač! Opet propušteni napad Barakuda, a onda isključenje Harkova. Španjolci zovu time-out. Deseti igrač više za Španjolce, Sanahuja zabija i smanjuje zaostatak na samo jedan gol. Opet ništa od hrvatskog pogotka, suđen je kontrafaul, Španjolska ima priliku za izjednačenje, Munarriz je šutirao, ali Bijač opet obranio! Nažalost, Granados je uspio proći i zabiti za 10:10. Hrvatska potom opet bez realizacije, a Granados zabija strašan gol za vodstvo Španjolske manje od minute prije kraja utakmice! Nakon time-outa Hrvatske Barakude ostale bez pogotka i zlata. Španjolci su europski prvaci i osigurali su nastup na OI-ju u Parizu.

Treća četvrtina:

Počela je treća dionica, Hrvatska osvaja loptu, ali udarac Harkova je blokiran. Španjolci potom zabijaju za izjednačenje, 7:7, a Barakude opet ne koriste napad. Srećom, ni Španjolci nisu uspješni, sedmi španjolski igrač više kojeg ne koriste. Hrvatska je stala u napadu, izbornik Tucak zove time-out. Sedmi igrač više za Hrvatsku i konačno evo hrvatskog gola! Marinić Kragić iz zahtjevne pozicije za 8:7! Evo i obrane Bijača! Nakon neuspješnog napada Barakuda, opet je sjajan bio Bijač! Nakon isključenja Butića, Španjolci zabijaju za novo izjednačenje, 8:8. Evo devetog igrača više za Hrvatsku, prolazi šut Žuvele! Prekršaj Španjolaca u napadu, a u samoj završnici treće četvrtine Fatović zabija sjajan gol! Hrvatska uoči posljednje četvrtine ima plus 2!

Druga četvrtina:

Sjajno otvaranje Barakuda! Treći pogodak Luke Bukića i Hrvatska vodi 6:3! Evo sada i obrane Bijača, četvrte na utakmici, a u nastavku Barakude ne koriste napad. Španjolci smanjuju zaostatak, silovito je opalio Munarriz. Četvrti igrač više za Hrvatsku, Harkov pogađa vratnicu, a Španjolci se vraćaju na -1, zabio je Larumbe! Nije uspjela Hrvatska postići pogodak, Španjolci imaju priliku za izjednačenje, ali Bukić odlično blokira! Uslijedio je neiskorišten napad Barakuda, ali i Španjolaca, a onda sjajni Bukić zabija svoj četvrti pogodak! Hrvatska vodi 7:5! Obranio je potom Bijač, ali je i španjolski vratar spreman. Bukić je sada isključen, a Španjolci preko Bustosa Sancheza s igračem više zabijaju svoj šesti pogodak. Završnica druge četvrtine, nije prošao šut Fatovića, a ovu dionicu dobivaju Španjolci 3:2, ali Hrvatska na veliki odmor odlazi s golom prednosti, 7:6!

Prva četvrtina:

Počela je utakmica! Hrvatska ima prvi napad, otvorio se prostor za Vrlića, Španjolci se obranili, ali je sviran peterac za Hrvatsku, Žuvela je siguran, Hrvatska vodi 1:0! Španjolci koriste prvog igrača više za 1:1. Isto rade i Barakude za 2:1 zabio je Bukić! Sada su Španjolci propustili realizirati igrača više, Hrvatska ima napad, ali evo prve obrane španjolskog vratara. Uslijedio je španjolski napad, a nakon isključenja Butića zabija Granados Ortega za 2:2.
Sada prvi španjolski pogodak iz igre nakon što Hrvatska drugi put ne koristi igrača više. Bomba Ante Vukičevića s vanjske pozicije, 3:3. Španjolci propuštaju napad, a Hrvatska zabija dva uzastopna gola, Bukića i Marinić Kragić odvode Barakude na plus 2. Hrvatska vodi 5:3!, piše HRT.