Nizak libido, nisko samopouzdanje ili nešto treće: Ovo je pet razloga zašto žena više ne želi seks !

Nizak libido, nisko samopouzdanje ili nešto treće: Ovo je pet razloga zašto žena više ne želi seks !

S vremena na vrijeme svi parovi prolaze kroz “suho” razdoblje kada je smanjena seksualna želja

Postoji cijeli niz mogućih razloga zašto vaša partnerica više nije zainteresirana za seks s vama. Loš dan na poslu, stresne situacije, umor.. Ali razlozi mogu biti i neki drugi, tvrdi seks – terapeutkinja iz Houstona, Mary Jo Rapini.

Ne pridajete joj pažnju, a očekujete seks: Žene se u seks upuštaju na drugačiji, emotivniji način u odnosu na muškarce. Ona se mora osjećati voljenom ili željenom, privlačnom i seksi kako bi mogla svoje osloboditi misli od svih stresnih situacija i prepustiti se užitku.

Ne osjeća se dobro u svom tijelu: Možda se naglo udebljala ili je previše smršavjela, možda ima nekih zdravstvenih problema zbog kojih joj je neugodno skinuti se čak i pred vama. Nemojte joj to predbacivati već joj pomozite da dobije na sampouzdanju, uvjerite je da je lijepa i sa svakom tjelesnom promjenom koje nose godine ili zdravstvene situacije. Uostalom, ni vi ne postajete ništa mlađi.

Hormoni: Mnogima su glavni razlog ili izgovor za nedostatak libida, no to zaista može biti tako. Hormonalne kontracepcijske pilule mogu poremetiti razinu hormona i dovesti do gubitka želje za seksom, piše Vecernji.

Ne trudite se tijekom seksa: Muškarcima će seks vjerojatno biti samo “mehanika”, no nemojte zaboravljati i na ženu koja sudjeluje u seksu. Ako se ne trudite da i ona uživa, vjerojatnije je da će joj seks s vama postati odbojan. I zato ju ne možete kriviti.

Dugo ste u vezi: S godinama gotovo svaki par utone u neku monotoniju kada ni jednom od partnera seks nije prioritet u vezi. Ako želite malo podići stvari iz pepela, začinite vaš seksualni život nekim novim seksi igračkama, igricama…