Milanović odgovorio pravobraniteljici: Kakvo je to stručno mišljenje ona tražila u slučaju Habijana?

Milanović odgovorio pravobraniteljici: Kakvo je to stručno mišljenje ona tražila u slučaju Habijana?

Predsjednik je tako odgovorio na kritike pravobraniteljice Višnje Ljubičić te je pitao – ”kakvo je to stručno mišljenje revna pravobraniteljica zatražila od Agencije”, te ”što bi u tom mišljenju trebalo pisati”, naglašavajući kako se ”nada da podaci o seksualnoj orijentaciji ne postoje”

Žestoke reakcije uslijedile su nakon što je predsjednik Zoran Milanović pred novinarima kazao kako je novi ministar gospodarstva Damir Habijan homoseksualne orijentacije, među kojima je i reakcija pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić. Pravobraniteljica je tako osudila ovaj potez Milanovića te poručila kako je ”od Agencije za zaštitu osobnih podataka tražila stručno mišljenje”, smatrajući kako su osobni i obiteljski život te dostojanstva Habijana dovedeni u pitanje, a na to se oglasio i sam Milanović.

Predsjednik je tako odgovorio Ljubičić te je pitao – ”kakvo je to stručno mišljenje revna pravobraniteljica zatražila od Agencije”, te ”što bi u tom mišljenju trebalo pisati”, naglašavajući kako se ”nada da podaci o seksualnoj orijentaciji ne postoje”. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić oglasila se povodom izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića o, kako kaže, „navodnoj seksualnoj orijentaciji ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana“. I, pozivajući se na Ustav RH, zatražila je od Agencije za zaštitu osobnih podataka „stručno mišljenje iz aspekta zaštite osobnih podataka“., prenosi večernji