Mortus pijanog Jožu prevario zavoj: ‘Kolko sam spil? Dve litre gemišta’

Mortus pijanog Jožu prevario zavoj: ‘Kolko sam spil? Dve litre gemišta’

Mortus pijani Joža (40) skrivio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen njegov suvozač Štef.

Prema presudi, on je potkraj srpnja u 23.15 sati u Svetom Križu u Zagorju upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,7 promila. U blagom lijevom zavoju izletio je s ceste te prednjim desnim kotačem naletio na betonski kolni ulaz obiteljske kuće.

Suvozač Štef vozilom hitne prebačen je u bolnicu u Zabok gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Joža je u nesreći prošao neozlijeđen premda nije bio vezan. Policija ga je odmah uhitila i smjestila u Policijsku postaju Klanjec na triježnjenje.

Policajac Luka svjedočio je na sudu kako je Joža bio pod vidnim utjecajem alkohola jer je imao jaki zadah na alkohol te teturao u hodu.

“Kolega Vinko ga je alkotestirao i sjećam se da je alkometar pokazao više od 2 promila. Pitao sam ga što je pio te večeri, rekao je da je popio dvije litre gemišta od podneva do večeri”, naglasio je policajac Luka.

Joža se nije odazvao na sudsko ročište. Sutkinja ga je kaznila s ukupno 1740 eura i 87 eura troškova posupka. Od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u pritvotu. Dobio je i tromjesečnu zabranu vožnje., doznaje danica