Legrad opet nudi kuće i gradilišta za 13 centi!

Legrad opet nudi kuće i gradilišta za 13 centi!

U Legradu je sve spremno za novi krug prodaje kuća i gradilišta za 13 centi. Ta općina na sjeveru Hrvatske politikom „kuća za kunu“ i drugim poticajima u rješavanju stambenoga pitanja za mlade obitelji još od 2018. pokušava popraviti svoju demografsku sliku. Čini se uspješno.

Sada je u općini više djece nego prije pet godina, pa u Legradudograđuju i dječji vrtić.

Mlada obitelj Premec uskoro će se useliti u svoj dom. Iz Koprivnice će se preseliiti u Legrad, jer su u toj općini prije tri godine kupili kuću za 22 tisuće eura.

– Imati vlasititi dom u ovo vrijeme stvarno puno znači za jednu mladu obitelj. Naročito jer imamo već jedno dijete, jedno je na putu. I vlastito dvorište, mjesto gdje djeca mogu sigurno odrastati, igrati se, kaže Monika Premec.

I posao u Legradu
Puno im znači, dodaje – što njihova djevojčica ide u vrtić u Legradu. Ali i to što je općina s 20 posto subvencionirala kupnju kuće. U Legradu imaju sve što im treba – novu modernu školu, ljekarnu, liječnika, zubara, trgovine, piše HRT.

Petra Gres je i radno mjesto pronašla u Legradu, u dječjem vrtiću. I ona je koristila poticaj općine za mlade.

– Prodano je ukupno pet kuća koje su bile spremene za stanovanje. Tri obitelji su se već doselile i ono što nas raduje – sve tri obitelji dobile su i prinovu u toku useljenja. Tako nam se povećalo i brojčano stanje u dječjem vrtiću, kaže načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

Sada treba i više mjesta u dječjem vrtiću pa se postojeći širi za još jednu jasličku skupinu. Ne samo da se u Legradu dobro nose s poticajima za mlade već su i vješti u korištenju europskih fondova. Dosad je općina provela 45 europskih projekata vrijednih tri milijuna eura – što je malo više od šest godišnjih općinskih proračuna.