Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: “Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja”

Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: “Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja”

Premijer Andrej Plenković u petak je u Đakovu sudjelovao na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U sklopu posjeta Đakovu Plenković se sastao s nadbiskupom đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đurom Hranićem te obišao gradilište nove zgrade tamošnjeg Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a sudjeovao je i na svečanosti uručenja UNESCO-ove povelje i upisa na nematerijalni popis svjetske baštine Lipicanca u Državnoj ergeli Đakovo.

Upitan o Milanovićevoj izjavi da je Habijan gej rekao je kako “već dva tri dana imamo orkestrirana zgražavanja i gotovo patničkih izjava nekih medija oko moje izjave oko jedne televizijske kuće”, kazao je Plenković. “To je trajalo dva dana i tu je bio veliki hajp lijevih medija, svi su se uzbudili oko toga”.

“Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja? Vjerojatno bi me svi ovi proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično”, kazao je.

“I što će se sada dogoditi? Sada će oni svi šutjeti kao što su šutjeli kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom”, rekao je i najglasio dvostruke standarde.  

Rekao je da se Milanović vratio u politički eter nakon “mjesec dana plandovanja i sad će izgovarati stvari oko kojih ćemo se smijuljiti”, rekao je i ponovio tezu o dvije Hrvatske.

“Lako je za moj stav”, rekao je i dodao da o Habijanu “uopće nećemo govoriti”. 

“Ja sam čuo da je Milanović kandidat za glavnog tajnika NATO-a i da je on zapikirao to mjesto, da želi naslijediti Stoltenberga”, kazao je Plenković na komentar Milanovića da je on zapikirao mjesto Charlesa Michela te da zbog toga kalkulira s datumom izbora. Plenković je rekao kako je njegov plan pobijediti na izborima, “najprije parlamentarnim, za europski parlament, a nadamo se i na predsjedničkim”.

Kazao je da s Milanovićem nema kontakt već dvije godine te rekao da “ovi iz Mosta valjda mene sanjaju. To je ta ekipa, ta druga Hrvatska, ta koja planduje, koja bi pljuckala po drugim ljudima i koja bi otkrivala tko je koje seksualne orijentacije“. Rekao je da je Milanović jako opterečen čovjek. “Meni ga je malo i žao”. , piše dnevnik.hr