Nogometaš vozio pijan i kod Koprivnice usmrtio djevojku. Njezinim sestrama mora platiti 35.000 eura za duševne boli

Nogometaš vozio pijan i kod Koprivnice usmrtio djevojku. Njezinim sestrama mora platiti 35.000 eura za duševne boli

I. Š. je pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima na 7,5 godina. Nogometaš iz Koprivnice proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine u kojoj je poginula medicinska sestra P. H.

Mladi nogometaš (25) iz Koprivnice koji je pijan usmrtio djevojku (25) morat će, po svemu sudeći, platiti naknadu za duševne boli njezinim sestrama. Odlučio je tako koprivnički sud u četvrtak naloživši tvrtki kod koje je bio osiguran njegov automobil u trenutku nesreće da dvjema sestrama isplati ukupno blizu 35.000 eura s troškovima postupka. Presuda je neporavomoćna.

Osiguravateljska je kuća na ročištu naglasila kako postoji mogućnost postavljanja naknadnog regresnog zahtjeva prema I. Š. jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola. Drugim riječima, osiguravatelj će isplatiti odštetu, ali će potom tražiti od okrivljenika povrat novca, piše Danica.

Inače, I. Š. je pravomoćno osuđen na 3,5 godine zatvora te je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima na 7,5 godina. Nogometaš iz Koprivnice proglašen je krivim za prometnu nesreću koju je pijan skrivio 13. kolovoza 2021. godine u kojoj je poginula medicinska sestra P. H. (25).