Bačićevi izbacivači na silu iseljavali stradalnika iz kontejnera. Jedan od siledžija se ozlijedio; Folnović: Nismo ga izbacivali

Bačićevi izbacivači na silu iseljavali stradalnika iz kontejnera. Jedan od siledžija se ozlijedio; Folnović: Nismo ga izbacivali

Nekoliko zaposlenika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na silu je u Sisku u Petrinjskoj ulici pokušalo izbaciti stradalnika potresa na Banovini, 65-godišnjaka (podaci poznati redakciji), a koji nema drugi smještaj. Nakon što je stigla policija, stradalnik je mirno izišao iz kontejnera i prevezen je na novu lokaciju., doznaje hrvatska danas

Kako doznajemo, čovjek se nije dao iz kontejnera iako su ga novopečeni izbacivači, koji su zaposlenici ureda u ministarstvu graditeljstva potpredsjednika Vlade Branka Bačića, pokušali fizički izvući van i odvesti kontejner na drugu lokaciju.

“Nama su u kontejnerskom naselju još ljetos isti ljudi prijetili isključivanjem struje, pa su u međuvremenu zbog tih prijetnji svi otišli osim mene. Na kraju su mi i isključili struju”, rekao je stradalnik potresa na Banovini za Hrvatsku danas.

Prekjučer su, nastavio je, došli Bačićevi zaposlenici i fizički ga pokušali izbaciti.

“Uzeli su me pod ruke i pokušali izbaciti. Nisam se dao, jer nisam imao kamo van na ovu hladnoću. Jedan Bačićev djelatnik je pokušao izvući ključ iz vrata kontejnera, pa je gadno porezao prst. Tamo je bila i voditeljica Jelena Folnović”, nastavio je 65-godišnjak opisivati dramu.

Potom su Bačićevi zaposlenici pozvali policiju.

“Nakon što je stigla policija, mirno sam izišao s njima van. Kontejner je Caritasov i prebačen je u Malu Goricu, a ja sam i dalje u njemu, Caritas se brine za mene. Spojit će mi i struju”, objasnio je stradalnik, dodajući da u trenutku brutalnog pokušaja izbacivanja iz kontejnera, on nije znao da će imati bilo kakav smještaj. Inače, ima mirovinu ispod 300 eura mjesečno i potres ga je snašao u kući u kojoj je bio podstanar.

“Mi nismo izbacivači, nitko njega nije izbacivao niti primjenjivao silu”, izjavila je na pitanje o događaju Jelena Folnović iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

“Mi smo tamo došli s radnicima koji su trebali odspojiti struju i vodu. Taj kontejner je Caritasov i naselje u Petrinjskoj u Sisku se zatvara i taj stradalnik više nije mogao ostati. Nismo mi pokušali njega izbaciti van, već je on počeo vikati kad smo stigli. Ja sam pobjegla u kombi, pozvali smo i policiju”, kaže za Hrvatsku danas Jelena Folnović.

Na pitanje o ozljedi njezinog djelatnika, Folnović tvrdi da se to nije dogodilo.

“Nije nitko ozlijeđen tamo, kad je došla policija sve se sredilo i stradalnik sada u Maloj Gorici kod Caritasa ima sve potrebno, a dobit će i rješenje za smještaj u fiksnom objektu”, rekla je Folnović, koja je, inače i članica Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Pokušali smo razgovarati i s djelatnikom Bačićeva ministarstva koji je, po informacijama Hrvatske danas bio u kontejnerskom naselju prekjučer, prilikom preseljenja stradalnika, kako bi provjerili način na koji je zadobio ozljedu ruke, no on je rekao da nije ovlašten za davanje izjava i da se obratimo ministarstvu graditeljstva za informacije.

Kad i ako ministarstvo odgovori na upit, objavit ćemo ga.

O ovom događaju iz kontejnerskog naselja u Sisku uputili smo upit sisačko-moslavačkoj policiji, a njihovo viđenje događaja objavit ćemo kad i ako odgovor stigne