Dalija Orešković: Treba početi nabrajati što je sve ilegalno Andrej Plenković napravio u svom mandatu

Dalija Orešković: Treba početi nabrajati što je sve ilegalno Andrej Plenković napravio u svom mandatu

Ocjena predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da N1 djeluje “polulegalno” i da “nema koncesiju za emitiranje”, izrečena u utorak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, ne samo da je netočna već predstavlja pokušaj pritiska na uređivačku neovisnost i slobodu medija. O ovoj izjavi, u N1 Studiju uživo je s našom Ninom Kljenak razgovarala saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković.

“Ova izjava osim što pokazuje veliku nervozu premijera i brutalan je napad na slobodu i neovisnost novinarstva, zapravo pokazuje kakav je psihički status jednog premijera koji je sve samo ne premijer jedne demokratski ustrojene države. Hrvatska sve više liči na diktaturu i svaki oblik nesuglasja s njegovim velikim likom i djelom nailazi na ovakve reakcije. N1 je jedina televizija na koju bez problema mogu doći i oporbeni zastupnici, ali i vladajući”, kazala je saborska zastupnica.

“Ako ćemo baš o polulegalnom ili ilegalnom, onda treba početi nabrajati što je sve ilegalno Andrej Plenković napravio u svom mandatu. Manje više je nezakonitost postala glavno obilježje njegovog modela političkog djelovanja.

Lex Agrokor je bio nezakonit, a sjetimo se i posljednje dvije smjene njegovih ministara i kako je Mario Banožić godinama bio potpuno nelegalno u stanu kojeg je koristio sve dok nije ubio jednog čovjeka.

Ilegalno je postalo glavno obilježje mandata Andreja Plenkovića. To će biti kletva koja će ga koštati rezultata na sljedećim parlamentarnim izborima”, dodala je.