Privođenje još dvojice, radi se o BBB-ima iz Grčke? Majka pretučenog: Sumrak Hrvatske

Privođenje još dvojice, radi se o BBB-ima iz Grčke? Majka pretučenog: Sumrak Hrvatske

DANAS su privedena još trojica osumnjičenih za brutalno premlaćivanje maloljetnika. Roditelji pretučenih prosvjedovat će u subotu.

Neslužbeno se doznaje da će biti privedene još dvije osobe, još jedan napadač i osoba koja je pomagala napadačima, koja ih je skrivala. Sumnja se da je riječ o BBB-ima koji su se vratili iz Grčke, gdje su bili pritvoreni, javlja Nova TV. Premijer Andrej Plenković danas je izjavio kako nije isključeno da su neki napadači bili u Grčkoj. 

Dvojica napadnutih zadobila su teške tjelesne ozljede, ali danas su pušteni na kućnu njegu.

Majka jednog od napadnutih mladića govorila je za Dnevnik Nove TV koji joj je zaštitio identitet jer se radi o maloljetnicima. 

“Ovim putem se želimo zahvaliti na brzini kojom djeluju policijski službenici”, istaknula je majka i dodala: “Izuzetno smo zadovoljni i nadamo se da će uskoro biti uhićeni svi sudionici ovog nemilog događaja.”

Njezin sin uključen je u policijsku istragu. “Moj sin se upravo nalazi u policijskoj postaji Vukovar na prepoznavanju počinitelja”, rekla je.

“Nadam se da će sud donositi oštre kazne jer ovakve stvari se ne smiju događati u današnje vrijeme”

Ima poruku i za sud pred kojim će se naći počinitelji.

“Ja se nadam da će u ovom našem slučaju, ali i u svakom budućem, sud donositi oštre kazne i oštre presude jer ovakve stvari se ne smiju događati u današnje vrijeme. Ovo što se nama dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske”, poručila je.

Njezin sin prošao je bolje od svojih prijatelja.

“Doživio je batine isto kao njegovi prijatelji. Na sreću, on je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama, nije mu ništa slomljeno. Međutim, na njima svima se vide posljedice tog incidenta u vidu straha. Znači, djeca se boje za vlastitu sigurnost, bojimo se i mi i za našu i za njihovu sigurnost. Upravo na nama je odgovornost da stvorimo sigurno okruženje za svoju djecu”, rekla je. 

Dječaci koji su najgore prošli su pravoslavne vjeroispovijesti.

“Mi svoju djecu odgajamo da budu dobri ljudi, a ne da cijene ljude po nacionalnosti, vjeroispovijesti ni bilo kakvoj drugoj pripadnosti”, poslala je poruku za kraj.