Hrvatska influencerica i suprug optuženi da su žrtvama uzeli 350 tisuća eura: “Nije imala za režije, a odjednom nosi Gucci i Versace”

Hrvatska influencerica i suprug optuženi da su žrtvama uzeli 350 tisuća eura: “Nije imala za režije, a odjednom nosi Gucci i Versace”

Hrvatski jet-set par optužen je za pet prijevara teških 350.000 eura.

Zagrebačko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv hrvatsko-australskog jet-set para, Luke Grge Mataka (31) i njegove supruge Adriane Matak (36), blogerice i influencerice, zbog sumnje da su svoje žrtve prevarili za više od 350.000 eura.

“Okrivljenike se tereti da su od listopada 2018. do rujna 2023. godine, zajedno i dogovorno, u nakani protupravnog stjecanja znatne imovinske koristi, prema petero različitih oštećenika neistinito predočavali da će prvookrivljenik (1992.) pružiti usluge investiranja na tržištu kapitala za račun oštećenika, iako su okrivljenici bili svjesni da prvookrivljenik nema registriranu djelatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti je takve usluge stvarno mislio pružiti.

Nakon što su im oštećenici povjerovali i s prvookrivljenikom (1992.) sklopili ugovore o pružanju konzultantskih usluga, oštećenici su mu uplatili novac odnosno ukupni iznos od oko 350.000,00 eura.

Okrivljenici su, tereti ih se, neistinito uvjeravali oštećenike da je novac investiran, predočavali neistinite izvještaje da ostvaruju dobit te navodili različita opravdanja zbog kojih ne mogu vratiti novčana sredstva, iako novac nisu uložili na tržište kapitala, već su ga zadržali u zajedničku korist.

Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, objavio je DORH u ponedjeljak.

Oboje imaju i hrvatsko i australsko državljanstvo. Povratnica iz Australije, koja u Hrvatskoj vodi tvrtku za planiranje vjenčanja, rekla je da su Adriana i Luka počeli živjeli na visokoj nozi nakon što su otišli u London.

“Krenuli su hodati u Ritz, počeli su nositi Gucci, Versace, torbice Hermes… Cura koja nije imala za režije odjednom je postala high life. Tamo se učlanila u razne ekskluzivne ženske klubove, u kojima bi upoznala druge žene iz tog društva. Krenuli bi razgovori o supruzima, tko što radi… Ona bi rekla da se njezin suprug bavi ulaganjima, da je uspješan, međusobno bi se upoznali i tako bi, malo-pomalo, sve krenulo”, rekla je za 24 sata.

Na ispitivanju u tužiteljstvu Matakovi su porekli krivnju te kratko rekli da nitko nije prevaren, nego će novac njihovim klijentima biti isplaćen. Čak su dali naslutiti i da je na neki brokerski račun već prebačeno 600.000 eura kojima će namiriti sve koji se smatraju prevarenima, piše Jutarnji list

Idući je na potezu Općinski kazneni sud u Zagrebu, koji će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv Matakovih.