PROVOKACIJE KOD VUKOVARA Vozili se na traktoru, pjevali četničke pjesme i pucali iz pištolja, jedan od njih je policajac

PROVOKACIJE KOD VUKOVARA Vozili se na traktoru, pjevali četničke pjesme i pucali iz pištolja, jedan od njih je policajac

Vukovarsko-srijemskoj policiji je prijavljeno narušavanje reda i mira u Trpinji i Bršadinu na pravoslavni Badnjak, a u jednom slučaju su sudjelovala i dva policajca. 

Vozili su se na traktoru, puštali četničke pjesme i pucali iz pištolja.

Policija je utvrdila kako je u Trpinji, u 5.30 sati, 18-godišnjak vozio traktor na kojem su bili još 21-godišnjak, 20-godišnjak i maloljetnik. Bili pod utjecajem alkohola i ‘puštali su pjesme nedopuštenog sadržaja’. Punoljetni počinitelji su zadržani do otrježnjenja, a osim zbog narušavanja reda i mira 18-godišnjak je prijavljen i jer je vozio traktor kojem je valjanost prometne dozvole istekla prije više od godinu dana.

U Bršadinu su postupali po dojavi da se puca iz vatrenog oružja, a utvrdili su kako su hice ispalila dvojica 24-godišnjaka koji su bili pod utjecajem alkohola. Jedan od njih je bio policijski službenik u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj te je 6. siječnja 2024. godine udaljen iz službe. Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Policajci su od jednog 24-godišnjaka oduzeli pištolj i tri komada streljiva, a od drugog pištolj, tri spremnika za pištolj i 27 komada streljiva. Jedan 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je drugi uhićen. 

‘Provedeno je kriminalističko istraživanje prekršaja i za 59-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članaka 33. i 37. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer je oružje i streljivo držao bez nadzora te je na taj način 24-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje i nezakonito korištenje vatrenog oružja, za što će također biti prekršajno prijavljen. U tijeku utvrđivanje postojanja elemenata disciplinske odgovornosti i za 59-godišnjaka’, izvijestili su iz policije.