Poznata televizijska novinarka napravila zaokret u karijeri: Prešla u Anušićev kabinet, evo što će raditi

Poznata televizijska novinarka napravila zaokret u karijeri: Prešla u Anušićev kabinet, evo što će raditi

Poznata novinarka i voditeljica Iva Puljić-Šego, kako saznajemo, napustila je posao voditeljice na N1 televiziji te je svoju karijeru nastavila u svijetu politike.

Puljić-Šego je dugogodišnju novinarsku karijeru zasad zamijenila onom u savjetničkom timu novoizabranog ministra obrane Ivana Anušića.

Kako saznajemo, bit će posebna savjetnica do kraja mandata. S obzirom da će ovaj mandat novopečenog ministra biti vrlo kratak zbog skorih izbora, za pretpostaviti je da Puljić-Šego ne planira svoj novi posao na tako kratke staze nego će, kako saznajemo, svoj put nastaviti uz Ivana Anušića i nakon izbora ove godine.

Promjene u Ministarstvu obrane

Podsjećamo, Ivan Anušić je postao novim ministrom nakon što je nesreću sa smrtnim posljedicama skrivio bivši ministar Mario Banožić te ga je premijer Andrej Plenković smijenio. Anušić je pak, slovio kao glavni oponent unutar HDZ-a stranačkom šefu te analitičari ovaj potez Plenkovića smatraju kao smirivanjem strasti u stranci, dok oni suprotnog stajališta smatraju kako Anušić nije odustao od visokih ambicija preuzimanja stranke.

Zanimljiva imena

Puljić-Šego je inače prije karijere na N1 televiziji bila novinarka unutarnje politike u Večernjem listu, a posebno je pratila upravo HDZ te se u kuloarima govori o bliskim vezama između stranke i novinarke.

A da postoje bliske veze između novinara i političara pokazalo se puno puta pa tako nije rijetkost da poznata novinarska imena napuste novinarstvo i karijeru nastave uz neku političku stranku.

Tako je sadašnji glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok, inače prekaljeni novinar i reporter HRT-a, u Plenkovićevom mandatu preuzeo poziciju s druge strane pristupa informacijama. Sada je on taj koji pušta informacije novinarima, a ne onaj koji do njih mora doći te radi kao glasnogovornik.

Višestruko nagrađivani TV reporter Zoltan Kabok u bogatoj novinarskoj karijeri, dužoj od tri desetljeća, izvještavao je i iz ureda prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

S druge strane, imamo i slučaj poznate voditeljice i novinarke Ivane Tomić koja je karijeru voditeljice zamijenila onom PR službe šefa HSS-a Kreše Beljaka. Zanimljivo, ona je nakon završetka suradnje s predsjednikom HSS-a, ponovno oživjela novinarsku karijeru te postala voditeljica na N1 televiziji., piše dnevno.hr