Ovo što je trojac iz Umaga i Buja pokrao posljednjih mjeseci, to nema nigdje

Ovo što je trojac iz Umaga i Buja pokrao posljednjih mjeseci, to nema nigdje

Podignuta je optužnica protiv troje okrivljenika iz Umaga i Buja koji se sumnjiče da su posljednjih mjeseci nemilice krali, u pravilu u zapuštenim mjestima bez kontrole. 

Riječ je muškarcu i ženi od 43 godine i njihovom 18 godina mlađem partneru. Prema optužnici, neka djela izvodili su u paru, a neka svo troje.

Prvo su početkom listopada u Grožnjanu s jedne katastarske čestice odnijeli tri sadnice limuna s plodovima i dvije sadnice kumkvata, obje starosti oko sedam godina, ali i više komada praznih plastičnih boca. S tim “ulovom” su se udaljili vozilom marke VW Passat i odvezli ga u garažu u Umagu. 

Potom su u vremenu od 27. studenog do 29. studenog na području Umaga kidali lokot s ostava pa ulazili u unutrašnjost, odakle su uzeli stvari u vrijednosti od čak 4.000 eura. 

Pa su tako ukrali dvije Dewalt akumulatorske bušilice, tri akumlatorske bušilice Makita, dvije električne bušilice nepoznate marke, jedan apparat za varenje Iskra, jednu pilu za željezo, jednu nagibnu pilu za drvo, tri flekserice nepoznate marke, nitne kliješta za vijke, brusilicu marke Bosch, vibracijsku brusilicu Makita, tračnu brusilicu Makita, pilu za drvo Staier, frezu za drvo s postoljem, kofer s ključevima, razne ključeve I alate, maske za trimere, trimer marke Honda, motornu pilu, ubodnu pilu, blanjalicu marke Ele, aparat za pjeskarenje, borer, aparat za oštrenje svrdla, jednu veliku fleksericu marke Makita, fleksericu marke Black&Decker, cirkular i potopnu pilu.

Sve su to odvezli u već spomenutu garažu.

Na koncu, 29. studenog su, prema optužnici, još jednom provalili u ostavu i uzeli motornu pilu i uređaj za ispuhivanje lišća. Tada ih je na mjestu događaja zatekla policija pa je priči bio kraj. piše istarski.hr