Raspudić pozvao na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama

Raspudić pozvao na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama

Županijsko državno odvjetništvo nastavlja detaljnu istragu okolnosti nedavne nesreće na A1, koja je privukla pažnju javnosti. Zasad nije potvrđeno jesu li putnici u kombiju ilegalni migranti, kako navodi saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić.

Raspudić je, obrativši se medijima, istaknuo svoje nezadovoljstvo zbog prisutnosti Egipćana u vozilu i postavio pitanja o razlozima njihova ilegalnog prelaska granice.

Pozvao je na nultu toleranciju prema ilegalnim migracijama te naglasio potrebu za slanjem vojske na granicu kao preventivne mjere.

– Ovdje smo vidjeli u ovom automobilu 12 Egipćana. Što ti Egipćani rade u Hrvatskoj? Zašto su ilegalno prešli granicu? Tko stvara klimu da bi oni kao trebali imati neko pravo ilegalno prelaziti granicu i kršiti zakon o prelasku granice? Mi smo od početka vrlo jasni i čvrsti po toj temi i ovo će biti jedna od ključnih tema izbora. Na Zapadu se priča promijenila, više ih ne žele. Mi ćemo ih tu morati držati i hraniti ili plaćati 20.000 eura po glavi ako ih nećemo otjerati. I ovo je jedna omča na vratu Hrvatske za što Hrvatska nikome nije ni kriva ni dužna, poručio je Raspudić, piše HRT.hr.