Poznato je tko je prodao dionice Podravke za dva milijuna eura

Poznato je tko je prodao dionice Podravke za dva milijuna eura

Foto: PODRAVKA / Mišel Jakšić, Martina Dalić i Andrej Plenković u Podravki

Dionica Podravke u petak je opet oborila rekord: cijena je skočila na 166 eura, što je najviše ikad.

Pritom je Podravkina dionica danas ostvarila najveći promet na Zagrebačkoj burzi u iznosu od 126.000 eura. Cijena je na dnevnoj razini skočila za oko 3,1 posto.

Podravka, tako, ovog časa tržišno vrijedi čak 1,18 milijardi eura. Ne treba posebno spominjati da zadovoljno trljaju ruke svi Podravkini dioničari, mali i veliki.

U petak se konačno doznalo i tko je sredinom prosinca lani prodao ukupno 12.840 dionica za više od dva milijuna eura. Riječ je dobrovoljnim mirovinskim fondovima pod kapom Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim fondovima.

Pritom su Raiffeisen mirovinski fondovi pali ispod 10 posto vlasništva Podravke, pa danas kontroliraju ukupno 9,85 posto dionica tržišno vrijednih oko 116 milijuna eura.

Nije poznato tko je od njih kupio tih 12.840 dionica. U svakom slučaju, nitko od top 10 dioničara koprivničke kompanije među kojima su mirovinski i državni fondovi, Mesna industrija Braća Pivac te nepoznati vlasnik koji ima otvoren račun u OTP banci., doznaje danica.hr