Novi skandal u MUP-u: Muškarca istraživali zbog obiteljskog nasilja, načelnik mu odavao sve detalje slučaja

Novi skandal u MUP-u: Muškarca istraživali zbog obiteljskog nasilja, načelnik mu odavao sve detalje slučaja

Policija i USKOK uspješno su raskrinkali još jednog policijskog službenika koji se, kako se sumnja, ogriješio o zakon.

USKOK je otvorio istragu protiv bivšeg policijskog načelnika te 65-godišnjaka kojem je pogodovao tijekom izvida. Potvrđeno je da je osumnjičen načelnik koji je vodio jednu od zagrebačkih policijskih postaja, a sada mu je na teret stavljena zlouporaba položaja i ovlasti.

Prema rješenju o provođenju istrage, protiv 65-godišnjaka je još u rujnu 2019. pokrenuto kriminalističko istraživanje. N1 iz izvora bliskih ovom slučaju doznaje da je bio osumnjičen za nasilje unutar obitelj. Međutim, doznao je da ga se istražuje pa je preko načelnika policijske postaje utjecao na nastavak procesa.

Kako je šef pritiskao policajku?

Načelnik policijske postaje na njegovu je molbu od policijske službenice koja je radila na tom slučaju tražio da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima. Trajalo je to sve do svibnja 2020., a istraga se otvara tek sada.

Omogućio je tako 65-godišnjaku da sazna sve detalje policijskog postupanja tijekom izvida i to prije nego što je ispitan u svojstvu osumnjičenika.

Na kraju je još od policijske službenice tražio da protiv 65-godišnjaka ne podnese kaznenu prijavu, već da samo državno odvjetništvo izvijesti o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja.

Osim što je znao sve detalje izvida, osumnjičeni, zbog načelnikovog pogodovanja, nije bio evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela, piše N1.