UZNEMIRUJUĆE: Žena kod Zaprešića držala životinje u strašnim uvjetima, objavljene su snimke

UZNEMIRUJUĆE: Žena kod Zaprešića držala životinje u strašnim uvjetima, objavljene su snimke

Policija je prijavila 47-godišnjakinju na čijem su zapuštenom imanju u Dubravici kod Zaprešića životinje bile izložene strašnim patnjama. Zagrebačka policijska uprava izvijestila je da je 47-godišnjakinja prijavljena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja na temelju dojave Policijskoj postaji Zaprešić o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja.

U policiji preciziraju kako postoji sumnja da je 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog imanja, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala deset pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare kojima nije redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb.

– Sumnja se da je takvim postupanjem izložila životinje nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, uslijed izostanka veterinarske skrbi, uginuli dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanesena im nepotrebna bol i patnja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu – objavila je policija.

Šokantne snimke

Udruga S-PAS by Gloria Malin, koja brine o napuštenim životinjama, objavila je na Facebooku niz uznemirujućih snimki s imanja.

– Izlazak na dojavu, zatekli smo horor, sedam ih je na sigurnom. Ostao je pas koji je pobjegao, molim vas ako netko vidi manjeg psa desetak kilograma, crno-smeđi kraćeg repa, neka nam odmah javi. Radi se o općini Dubravica, blizina Marije Gorice, Pušće. Detalje oko ovog horora objavimo kasnije, očevid je u tijeku – napisali su iz udruge uz prvu snimku.

– Potpuni psihički slom nad dva mrtva psa i kozlićem, lubanje i kosti posvuda i njih osam. Slomljeni duhom, od života, strah u očima, hodanje po kosturima, zubima, štakori koji su nam hodali preko tenisica… Svih je sedam pasa kod nas, jedna kujica je visoko skotna, nekoliko pasa, pretežito ženke su okej koliko mogu biti s obzirom na horor koji im je bio život – stoji uz drugu snimku., piše zagorjeinternational

Snimke možete pogledati ovdje. Upozoravamo vas da su uznemirujuće!