Sedmero mladića i djevojaka počinilo neviđen rusvaj u kafiću u 1.45 ujutro

Sedmero mladića i djevojaka počinilo neviđen rusvaj u kafiću u 1.45 ujutro

Pet muškaraca i dvije djevojke počinili su neviđen rusvaj u kafiću oko 1.45 ujutro. Posvađali su se i potukli, pa je morala intervenirati policija.

Policija navodi kako su to učinili gosti kafića Leon (23), malodobni D. (17), Stjepan (24), Franjo (33), Renato (36), Lorna (18) i Vedrana (21). Malodobnom mladiću sudit će se u odvojenom postupku.

Prema presudi, oni su potkraj srpnja u 1.45 sati narušavali javni red i mir na terasi ugostiteljskog objekta Jack Daniels u Čazmi, i to vikom i galamom te međusobnim fizičkim sukobom.

“Renato pozvao je Leona da iz unutrašnjosti lokala izađe na terasu do njega i njegovog društva, što je ovaj i učinio, te nakon kraće međusobne verbalne rasprave na terasi, Stjepan koji je izašao za Leonom bacio je bocu prema stolu gdje su se nalazili D., Franjo i Renato te Vedrana.


Šakom u glavu

Nakon toga je Stjepan fizički napao Renata udarivši ga u predjelu glave. U tom trenutku započela je međusobna tučnjava između okrivljenika. Franjo šakom je udario Leona u glavu. Malodobni D. fizički je napao Leona na način da ga je udario i srušio na pod.

Lorna je pokušala smiriti taj fizički sukob, te ju je tada D. ošamario i odgurnuo od sebe, pri čemu je pala na pod. Vedrana je napala Leona tako da ga je primila za vrat i počela ga tući, on ju je tada odgurnuo od sebe, no u tom trenutku fizički ga je napao Renato, pri čemu su u tučnjavi i naguravanju pali na pod.

D. je prilikom tučnjave pokušao podići s poda i pomoći Renatu, pri čemu se porezao na razbijenu bocu i na taj način sam sebi nanio tjelesnu ozljedu desne šake. Lorna i Vedrana međusobno su se vikom i galamom počele verbalno vrijeđati, izgovarajući jedna drugoj pogrdne riječi.

Vedrana je govorila Lorni da joj je majka kurva, na što je ona njoj govorila da prestane vrijeđati njezinu majku jer nije kurva i da nitko ne može govoriti da je njezina majka kurva. Međutim, Vedrana je nastavila vrijeđanje, nakon čega je i Lorna započela istu vrijeđati istim riječima.


Novčane kazne

Govorile su si međusobno pogrdne nazive „kurva, drolja, je*em ti mater i dr.“, te su se u verbalnoj raspravi fizički sukobile, naguravajući i udarajući rukama i nogama jedna drugu. Lorna je uzela nekoliko pepeljara sa stolova na terasi, te ih bacala u smjeru Vedrane u namjeri da ju pogodi.

Nakon nekoliko promašaja, uzela je čašu kojom se nabacila i tom prilikom u glavu pogodila Vedranu, pri čemu je ona zadobila tjelesnu ozljedu. Međusobni fizički sukob između njih je prestao, ali su iste i nadalje vikom i galamom remetile javni red i mir građana sve do dolaska policije.

Fizički sukob između svih ostalih okrivljenika također je prestao, ali su i nadalje svi vikom i galamom u međusobnom svađanju narušavali javni red i mir građana, sve do dolaska policijskih službenika“, ističe sutkinja u presudi.

Leon, Lorna i Vedrana kažnjeni su sa 100 eura, a Stjepan, Franjo i Renato s 300 eura jer su ranije već osuđivani za slične prekršaje. Svi ,moraju platiti po 30 eura troškova postupka. Malodobnom D. sudi se u odvojenom postupku, piše Danica.hr.