Širi se priča da su stranci pipkali curice na dočeku, evo što kaže policija…

Širi se priča da su stranci pipkali curice na dočeku, evo što kaže policija…

NAKON dočeka Nove godine na glavnom zagrebačkom trgu na kojem je bilo i puno stranih radnika koji rade u Hrvatskoj, društvenim se mrežama počela širiti priča da su stranci pipkali maloljetne djevojčice, pa i da je zbog svega intervenirala policija. No od policije smo dobili drukčije informacije.

Proširili se komentari u kojima se tvrdi da su strani radnici na dočeku uznemiravali maloljetnice

U jednoj od nekoliko priča koje su se masovno proširile, a prenio ih je i jedan opskurni portal, tvrdi se da su strani radnici na Trgu uznemiravali 13-godišnju djevojčicu. Osoba koja se predstavila kao majka djevojčice napisala je da su “dobro raspoloženi dečki bili jako neprimjereni prema trinaestogodišnjoj curici do te mjere da su morali pozvati policiju da neke od njih odvedu”. U istom je komentaru još napisala: “Neću ulaziti u detalje al bili su jaaaaako neugodni.”

U drugom komentaru ipak je podijelila te detalje.

“Čim smo došli pred binu dok je Mrle bio DJ moja kćer je oduševljeno počela plesati kao i ostali oko nas, ali je u jednom trenutku nekoliko njih počelo hvatati za stražnjicu na najgreziji način. Iako ja to nisam vidjela jer sam gledala na video wall kćer me samo uhvatila za ruku i počela trčati van iz gužve. Dok smo se micali mi je rekla što se desilo pa samo zamolili policajce da ih odvedu što su i napravili. Tako da je mala na kraju umjesto zabave doživjela traumu jer joj se tako nešto nikad nije desilo..a što je najžalosnije nije bilo jedan nego više njih…”, doslovno glasi komentar. 

Screenshotovi ovih komentara počeli su se širiti na društvenim mrežama, kao i varijacije i interpretacije ovih navodnih događaja.

Širi se još jedan komentar koji glasi ovako:

“Ja i frendica smo bile s curkama u dobi od 7 i 10 godina. Dok sam čekala red u trafici, neki Indijac mi je počeo kćer maziti po kosi i pitati ‘where is her papa?’ Sat vremena kasnije su se neki pijani azijati muvali oko nas i za curicu od 7 godina pitali koliko košta a kasnije se zaletjeli da ju zgrabe. Ne znak koja im je namjera bila, no otišle smo ispričati voditeljici zaštitara i doma… Tko je bio, vidio je kako je izgledalo na Trgu – nije bilo 10% Hrvata.”

Osim što se iz potonjeg komentara u posljednjoj rečenici može iščitati što autoricu zapravo smeta, u njemu su, kao i o prethodnima, iznesene ozbiljne optužbe o uznemiravanju djevojčica na dočeku Nove godine u Zagrebu. 

U dva komentara koje smo prve spomenuli tvrdi se i da je intervenirala policija. 

Policija za Index: Nismo dobili nikakvu takvu dojavu, niti je itko pristupio policiji s tim informacijama

No zagrebačka policija za Index to demantira. 

Kako su nam rekli, ne samo da nije bilo policijske intervencije nego im nitko nije pristupio s informacijama o uznemiravanju maloljetnica, niti su takvu dojavu zaprimili ni putem broja 192 ili u nadležnoj policijskoj postaji. 

Slijedom Indexovog upita, zagrebačka policija provjerila je i dojave putem Operativno-komunikacijskog centra odnosno broja 192 te dojave i intervencije Prve policijske postaje koja pokriva strogi centar Zagreba. Podsjetimo, u komentarima se navodi da su se uznemiravanja dogodila tijekom dočeka na samom Trgu bana Jelačića, ili u njegovoj neposrednoj blizini. 

“Ni putem broja 192 ni Prvoj policijskoj postaji – centar Policijske uprave Zagrebačke nitko od građana nije se obratio policijskim službenicima niti je itko pristupio s informacijama o uznemiravanju maloljetnica tijekom dočeka”, naglasili su iz zagrebačke policije. piše index