Ida Prester ‘zapalila‘ mreže pa se opet javila: ‘Da nije bilo mog statusa o Nepalcima, ne bi znali koliko su desničari zabrinuti‘

Ida Prester ‘zapalila‘ mreže pa se opet javila: ‘Da nije bilo mog statusa o Nepalcima, ne bi znali koliko su desničari zabrinuti‘

Poznata voditeljica reagirala je na komentare koji su uslijedili nakon njezinog statusa

Voditeljica Ida Prester podigla je buru na društvenim mrežama nakon što je objavila status u kojem se osvrnula na doček Nove godine u centru Zagreba, kojem su prisustvovali brojni strani radnici koji su u Hrvatsku došli u potrazi za boljim životom.

„Usijale su se mreže od zgražanja nad ‘Nepalskom novom godinom’ u centru Zagreba. Woltovska/Boltovska proslava, pišu. Smiju im se, rugaju, ponižavaju. Po čemu smo mi to vrjedniji i bolji ljudi?“, napisala je, među ostalim, a reakcije na njenu objavu bile su brojne i raznolike. Od onih kojih su je napali, do onih koji podržavaju njezin stav.

Prester se danas opet oglasila na društvenim mrežama i poslala moćnu poruku.

– Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muškarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za položaj i prava žena.

Jako ih brine naše pravo glasa, sigurnog kretanja, a znaju jako dobro i razliku između udvaranja i seksualnog uznemiravanja (do sad se tome smijalo, lijepo je da se to mijenja).

U tri dana novogodišnjih slavlja u Hrvatskoj su ubijene dvije Žene, jedna teško prebijena, a jednoj policajki slomljena je noga. Hrvatska je treća u EU po broju femicida, a svakih 15 minuta jedna žena doživi nasilje. Nasilje nad ženama poprima oblik epidemije u našim krajevima

Predlažem da upravo oni, a ne uvijek mi žene, organiziraju velike prosvjede za našu zaštitu koja nam hitno treba! Strože kazne za nasilnike, edukaciju i reforme državnih tijela, hitno uvođenje građanskog i spolnog odgoja u škole.

U sklopu promjena svakako i edukaciju Nepalaca o svim tim temama, dapače! Mogu se i sami uključiti na puno načina.

Predivno je što smo svi na istoj strani, razumijemo i čuvamo jedni druge. Dečki – čekamo vaš prvi korak, napisala je Prester, piše Jutarnji.hr.