Biciklist s 2.15 promila u krvi bježao policiji: Pao s bicikla, nastavio trčati pa se potukao s policajcima

Biciklist s 2.15 promila u krvi bježao policiji: Pao s bicikla, nastavio trčati pa se potukao s policajcima

Alkotest je pokazao visoku koncentraciju alkohola od 2,15 promila u organizmu 27-godišnjaka, zbog čega je zadržan u policijskoj postaji radi otriježnjenja

31. prosinca u 1 sat i 45 minuta iza ponoći, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske na raskrižju Ulica Đure Pilara i Matije Gupca, primijetili su biciklista kako nepravilno krivuda suprotnom prometnom trakom, ignorirajući signal crvenog svjetla.

Unatoč policijskim naredbama za zaustavljanje, biciklist nije pokazao namjeru zaustavljanja. Njegova vožnja kulminirala je gubitkom kontrole nad biciklom, što je rezultiralo padom na kolnik.

Brzom reakcijom, policijski službenici priskočili su mu u pomoć. Umjesto suradnje, biciklist je, nakon što je ustao, započeo s galamom i pokušao pobjeći trčeći. Ipak, policijski službenik je uspio sustići ga, no budući da je pružao snažan otpor, primijenjena su određena sredstva prisile.

Naknadno je utvrđeno da se radi o 27-godišnjaku, koji nije samo odbijao suradnju nego je i verbalno napadao policijske službenike.

Alkotest je pokazao visoku koncentraciju alkohola od 2,15 promila u organizmu 27-godišnjaka, zbog čega je zadržan u policijskoj postaji radi otriježnjenja. Liječnički pregled je potvrdio da nema ozljeda te da je sposoban za daljnje postupke u policiji.

Policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sve relevantne informacije evidentirane su u službenom izvješću radi daljnjeg pravosudnog postupka., piše net.hr