Filipović se vratio na Ekonomski fakultet, predavat će od veljače

Filipović se vratio na Ekonomski fakultet, predavat će od veljače

Davor Filipović je ekspresno izletio iz Ministarstva gospodarstva, ali nije pao na tvrdo. Filipović je za svoju smjenu saznao 12. prosinca, a idući dan u 11:08 je stao pred novinare posljednji put u zgradi ministarstva gdje je zanijekao upletenost u aferu ‘Mreža’.

Istog dana, kako doznaje Forbes Hrvatska, vratio se na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje će od veljače ponovno držati tri kolegija: Organizacija, Menadžment integracijskih procesa, te Menadžment.

– Kolega Davor Filipović vratio se na Fakultet 13. prosinca na radno mjesto izvanrednog profesora te sukladno ugovoru o radu nastavlja izvršavati svoje obveze kao i prije obnašanja ministarske dužnosti –  rekla je za Forbes Hrvatska dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sanja Sever Mališ.

Filipović je i 22. prosinca, devet dana nakon što je izletio iz ministarske fotelje, dobio plaketu za 15 godina rada na fakultetu. 

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2006. godine, a doktorirao na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu 2011. godine, gdje je već bio angažiran kao asistent. Tri godine nakon je nastavio znanstveno usavršavanje u SAD-u, na Harvard Kennedy School. Iz tog perioda njegovog života dolazi i čuvena priča o tome kako nije znao prijeći cestu zbog američkih semafora. 

Izvanredni je profesor od 2019. godine, te je dio kruga utjecajnog ekonomista Darka Tipurića, bivšeg dekana i danas redovnog profesora. Tipurić je ove godine izabran i za predsjednika Hrvatskog društva ekonomista., prenose 24sata