Željka iz ‘Života na vagi’ u show je ušla sa 175kg, a sad je pokazala nevjerojatnu promjenu: ‘Imala sam problem’

Željka iz ‘Života na vagi’ u show je ušla sa 175kg, a sad je pokazala nevjerojatnu promjenu: ‘Imala sam problem’

U šestoj sezoni showa ‘Život na vagi’ upoznali smo Željku Matešu (41) koja je prije ulaska u show ispričala kako nije uspjela skinuti kilograme nakon trudnoće te da ima 175 kilograma

U prošloj epizodi showa “Život na vagi” kandidati su stigli na kraj 13. ciklusa i pred kandidatima je bio posljednji trening prije vaganja na koji su stigli i natjecatelji šeste sezone Zuzana Filipaš, Željka Mateša te pobjednik Josip Čapo

– Došli smo se malo psihički odmoriti, malo se rekreirati, za gušt, kao u dobra stara vremena kad smo mi bili dio jedne lijepe priče”, rekla je Željka koja im je ispričala i o svom iskustvu u šestoj sezoni.

– Ja sam imala veliki problem kad sam izašla iz ‘Života na vagi’. Nisam si još dogovorila ozbiljne treninge nego je to bilo hodanje i ne znam što i stvorila sam averziju prema hrani. I vjerovali li ili ne, ta žena koja je imala 175 kila, može imati strah od hrane. Znači, ja u tih prvih tjedan dana ne znam jesam li pojela jedan obrok dnevno. Zato što sam si u glavi stvorila neku sliku. Ne treniram onako kako sam trenirala i sad ako ja pojedem, nema veze što je to zdrav obrok, ali ja ga ne trošim. Rekoh, ja ću dobiti dvije kile odmah. Znaš, u glavi ti je panika. S tim sam imala najveću borbu – priznala im je.

Upozorila je nove kandidate da se ne boje hrane, nego da paze i budu umjereni. 

– Ako posrnete, ne znači da je kraj. Tek sad će shvatiti što je život i kolika je čast biti ovako nečega. Imao si tri mjeseca posvetiti se samo sebi i samo za sebe raditi – poručila je i kandidate, ali i gledatelje ostavila u čudu s nevjerojatnom transformacijom koju je prošla od svog puta u showu.

Foto: RTL

Podsjetimo, u šestoj sezoni showa ‘Život na vagi’ upoznali smo Željku Matešu (41) koja je prije ulaska u show ispričala kako nije uspjela skinuti kilograme nakon trudnoće te da ima 175 kilograma. Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu njezina su djeca jer ju je suprug ostavio nakon 17 godina braka zbog druge žene, a i majka joj je nedavno umrla.

U showu je uspjela izgubiti dosta kilograma i sada ima 112 kilograma i polako postaje zvijezda Tik Toka. Na ovoj društvenoj mreži odlučila je postati aktivnija nakon što su joj kupci u trgovini u kojoj radi stalno isticali kako im je velika motivacija. Njezine prve objave već su izazvale veliki interes korisnika ove društvene mreže i kada je objavila video iz teretane dobila je 3000 novih pratitelja, a video je u kratkom periodu pogledan 144.000 puta. Trenutno ima preko 4600 pratitelja, a objavila je dva videa, oba od prošle godine.

 Puno njih mi na blagajni kaže kako sam im motivacija. Iskreno, to najviše radim za žene koje su poput mene, koje imaju djecu i misle da se ne može. Imam već snimljenog materijala, a i Toma i ja smo se dogovarali da za društvene mreže snimimo neke destinacije koje želimo posjetiti – rekla je Željka za RTL i dodala kako je preuzela odgovornost da bude motivacija drugima. Ona je i nakon showa nastavila vježbati i radi slične vježbe kao što je to radila u showu.

– Zanimljivo mi je da još uvijek izazivam svoje tijelo i vidim da se još uvijek može odraditi nešto što nisi. Svaki trening probam nešto novo, a treniram tri puta tjedno po sat i pol do dva – veli Željka kojoj će ovogodišnji blagdani biti pravi izazov i odlučila je kako ni tijekom blagdana ne odustaje od zdrave prehrane pa će umjesto francuske s majonezom i senfom napraviti zdraviju verziju.