ZATRAŽEN PRITVOR Vlasnik ustrijeljenog psa već je osuđen na godinu zatvora jer je pijan prijetio policajki u Omišu

ZATRAŽEN PRITVOR Vlasnik ustrijeljenog psa već je osuđen na godinu zatvora jer je pijan prijetio policajki u Omišu

Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za 43-godišnjeg Tonija V., vlasnika psa kojeg je na Božić u Milni ustrijelio policajac nakon što je napao drugog psa i dvije žene iz Slovenije. Privedeni je, naime, nedavno pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog prijetnje policajki u Omišu. Pijan je nazvao i poručio da će postaju raznijeti bombom i da će policajce skupljati lopaticom. Tražio je manju kaznu, no sud ga je odbio. Propisano mu je liječenje ovisnosti. 

Policija ga sada sumnjiči za opće opasnu radnju, odnosno, puštanje opasnog psa pasmine američki staford bez nadzora te prijetnju policajcima na intervenciji. Navodno im je kazao da će ih ubiti kao što su oni ubili njegovog psa. 

On sve negira. Tvrdi da je pas bio u ograđenom dvorištu i da je netko otvorio vrata. Kada je došao na mjesto događaja, pas je već bio mrtav i on u tom trenutku nije ni znao što se dogodilo. Htio je doći do psa, ali mu policajci nisi dozvolili. Uhićen je i sproveden u Split. Tvrdi da sa psom ranije nikada nije bilo nikakvih problema. 

Policija je uhitila i njegovu suprugu, 57-godišnju psihijatricu koja posljednja dva mjeseca radi kao liječnica opće prakse u Milni. Nju su optužili za prekršaj javnog reda i mira te vrijeđanje policije. Privedena je na Općinski prekršajni sud u Splitu. Puštena je nakon ispitivanja da se brani sa slobode., doznaje dalmatinski