Hrgović: Iduće godine postajem prvak, to je to! Kritičari pričaju gluposti, pojma nemaju o boksu

Hrgović: Iduće godine postajem prvak, to je to! Kritičari pričaju gluposti, pojma nemaju o boksu

Filip Hrgović (31) odmara u Sesvetama nakon što je prošlu subotu u 17. profesionalnoj borbi lakoćom svladao Australca Marka de Morija i obranio status obveznog izazivača za svjetsku teškašku titulu po IBF verziji.

– Još nisam pokazao puni potencijal. Tek sljedeće godine moja karijera počinje, sljedeće godine postat ću svjetski prvak – samouvjereno je poručio Hrga u razgovoru za Novu TV.

Iako još ne zna tko će mu biti idući protivnik, najizglednija je opcija spektakl protiv bivšeg svjetskog prvaka Anthonyja Joshue nakon njegove pobjede nad Ottom Wallinom i nakon poraza Deontaya Wildera od Josepha Parkera.

– On želi postati trostruki svjetski prvak i jedini način na koji to može postati je preko mene. Ja ću napraviti sve da mu poremetim planove – rekao je Hrgović i nastavio o AJ-u:

– Za mene je to trenutačno najbolja moguća borba. To mi je poklon. Mogu ga pobijediti, on je za mene protivnik po mjeri.

‘Sve se posložilo’

Proteklih godina često je znao govoriti kako se nada prilici da boksa za svjetski naslov, sad već poručuje kako će i tu priliku iskoristiti.

– Imam osjećaj da je to to. Stvarno sam prošao svašta, oduvijek vjerujem da sam ja taj, da ću biti svjetski prvak. Nekako sad imam osjećaj da je to vrijeme, da se sve posložilo, da imam dovoljno mudrosti, snage, znanja, iskustva. Jednostavno su se kockice posložile – rekao je Filip.

‘Ne zanima me tko što priča’

Kroz cijelu karijeru bori se i s kritičarima koji mu spotiču izbor nedoraslih protivnika, kakav je bio i De Mori. Hrgović im je odgovorio na primjeru meča protiv Zhanga Zhileija, kojega je pobijedio u kolovozu prošle godine jednoglasnom sudačkom odlukom.

– Hrgović je poslije borbe sa Zhangom bio loš. Onda, kad je Zhang dvaput zaredom nokautirao Joea Joycea, odjednom je Zhang dobar i Hrgović je isto dobar, nije toliko loš. Tako da ljudi pričaju gluposti, nemaju pojma o boksu i okreću se kako vjetar puše. Ne zanima me tko što priča, znam koliko radim i vjerujem da mogu svakoga pobijediti. Naravno, sve su to dečki koji su vrhunski i u svakom meču odlučuju detalji. Ali znam da, ako pružim dobru izvedbu, mogu svakoga pobijediti – kazao je Filip.

‘Joshua je cash cow, njega se pita’

U razgovoru za RTL, pak, usporedio je stilove sebe i Joshue.

– Ne ovisi puno o meni oko tog meča, naravno, ja sam tu B strana. Ako se radi o Joshui, njega se pita, on je zvijezda, on je cash cow, kako se kaže. Tko je opasniji? Razlika između mene i njega je u tome što on ide preživjeti, a ja idem poginuti. Imam osjećaj da mu je sjelo i jedno i drugo, i boks, i razornost, i samopouzdanje. Dobar je, ali veseli me da se borim s najboljim Joshuom. Dolazi nova generacija teškaša koja će se kristalizirati idućih godina i vjerujem da ću biti na njenom čelu – rekao je Hrgović koji nakon upražnjenog naslova želi preuzeti i sve ostale, a to znači dvoboj protiv Tysona Furyja ili Oleksandra Usika.

Ulaskom Saudijske Arabije u organizaciju mečeva put do prilike za titulu mogao bi mu biti nešto lakši.

– Oni su spasitelji boksa, mesije boksa i spremni su platiti sve najveće borbe. Žele zaobići politiku, ne zanima ih to. Ujedinili su sve najveće promotore i svi najbolji teškaši svijeta su pod jednim krovom. Nevjerojatno lako će biti dogovarati borbe u teškoj kategoriji.